Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Šéf Volkswagenu se projel s Teslou

Šéf Volkswagenu se projel s Teslou

Pro německého výrobce je referenčním vozem

Generální ředitel společnosti VW Herbert Diess přiznal, že otestoval Teslu Model Y, který je podle něj pro německou automobilku „referenčním“ vozem.

Současně uvedl, že jeho setkání se šéfem Tesly Elonem Muskem mělo pouze zdvořilostní charakter při příležitosti převzetí Modelu Y. O žádné dohodě mezi oběma výrobci elektromobilů se údajně nejednalo.

V autě jsem jezdil s kolegou Frankem Welschem,“ prohlásil Diess. „Je pro nás v mnoha ohledech etalonem, ať už jde o uživatelskou zkušenost, aktualizovatelnost, jízdní vlastnosti, výkon, dojezd nebo dobíjecí kapacitu.

 

Tesla Model Y je pro Volkswagen v lecčems vzorem

 

V souvislosti s tím některá média upozornila na fakt, že uvedení elektromobilu Volkswagen ID.3 na trh se zpozdilo právě pro problémy s aktualizacemi softwaru.

Podle Diesse získaly Volkswagen a Tesla konkurenční výhodu tím, že vozidla na elektrický pohon začaly záhy stavět na speciální platformě (v případě VW jde o MEB). Touto cestou se teď vydává i drtivá většina ostatních producentů.

Komentáře ke článku