Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Opel Crossland dostane kontrolu trakce

Opel Crossland dostane kontrolu trakce

Motory již plní normu Euro 6d

Opel představil facelift svého nejprodávanějšího modelu na českém trhu, SUV Crossland. Současně přichází jeho sportovnější varianta GS Line+, vyznačující se sedmnáctipalcovými černými koly z lehké slitiny, ergonomickými sedačkami AGR, střešními ližinami nebo LED koncovými světly.

Základní provedení obdrželo nové pružiny pérování i tlumiče pro přední závěsy kol McPherson, jinak řešená je i zadní náprava s torzní příčkou. Od začátku roku 2021 bude dostupný systém kontroly trakce IntelliGrip, pracující v pěti režimech (silnice, sníh, bláto, písek, ESP Off – deaktivační mód). 

Řidič má po ruce řadu pomocníků včetně kontroly trakce

K pohonu slouží několik zážehových a vznětových motorů o objemu 1,2 a 1,5 litru, s výkonovým rozpětím od 61 kW/83 po 96 kW/130 k. Všechny agregáty plní emisní limity normy Euro 6d.

Adaptivní full-LED světlomety s odbočovacími světly, samočinným přepínáním dálkových světel a automatickým nastavováním úhlu paprsku zlepšují výhled v noci a za hustého deště.

Šofér má kromě Head-Up displeje ve výšce očí k dispozici také četné bezpečnostní asistenty. Patří k nim varování před čelní kolizí s nouzovým brzděním a detekcí chodců, upozornění na vyjetí z jízdního pruhu, sledování únavy řidiče a slepého úhlu, panoramatická couvací kamera s úhlem záběru 180 stupňů, automatický parkovací pomocník či tempomat s omezovačem rychlosti a zařízením pro čtení dopravních značek.

Komentáře ke článku