Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Hyundai a Kia představily platformu pro elektromobily

Hyundai a Kia představily platformu pro elektromobily

Důraz na modularizaci a standardizaci

Společnost Hyundai Motor Group (HMG) odhalila svou globální modulární platformu pro elektromobily E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Bude hlavním technologickým základem pro novou generaci akumulátorových elektromobilů, a to včetně modelu Ioniq 5 a prvního specializovaného elektrického vozu firmy Kia Motors Corporation.

Naše současné elektromobily Hyundai a Kia s pohonem předních kol patří ve svých segmentech mezi nejúspornější,“ uvedl Albert Biermann, prezident a vedoucí divize výzkumu a vývoje Hyundai Motor Group. „S E-GMP pro zadokolky rozšiřujeme naše vedoucí postavení i do oblastí, v nichž zákazníci požadují excelentní jízdní dynamiku a výjimečnou hospodárnost.

E-GMP je vyvrcholením mnohaletého výzkumu a vývoje. Naše produktová řada akumulátorových elektrovozidel se bude díky ní dále rozvíjet a rozšiřovat,“ dodal Fayez Abdul Rahman, viceprezident centra pro vývoj podvozku Hyundai Motor Group.

E-GMP snižuje složitost modularizací a standardizací. To umožňuje uspokojovat rozmanité požadavky klientů na provozní vlastnosti automobilu. Například vysokovýkonný vůz zrychlí z nuly na 100 km/h za méně než 3,5 sekundy a dosáhne nejvyšší rychlosti 260 km/h.

Komentáře ke článku