Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Třetí Enyaq pro Zdravotního klauna

Třetí Enyaq pro Zdravotního klauna

Jeho zbarvení vyberou děti

Nezisková organizace Zdravotní klaun bude od června využívat již tři vozy Škoda. Ke dvojici vozů Enyaq Coupé iV, které společnost obdržela na podzim, přibude nový Enyaq iV. O tom, jak bude auto vypadat, rozhodnou děti v rámci druhého ročníku soutěže Auto pro Zdravotního klauna.

"První ročník soutěže měl mezi dětmi pozitivní ohlasy, proto jsme se rozhodli, že soutěž uskutečníme i v letošním roce. Zdravotní klauni přinášejí radost dětem ve zdravotnických zařízeních a soutěž Auto pro Zdravotního klauna je způsob, jakým mohou děti zase potěšit klauny. Ze soutěže nakonec vzejde jeden vítězný návrh, který převedeme do skutečné podoby. Už teď jsme zvědaví, jak bude nové auto pro Zdravotního klauna vypadat," říká členka představenstva Škody Auto za oblast lidé a kultura Maren Gräfová.

Zasílat návrhy, jak by měl vůz vypadat, je možné do 30. dubna. Své výtvory mohou děti zaslat prostřednictvím stránek http://autoproklauna.skoda-auto.cz. Zbarvení ovšem lze vytvořit i za pomoci papíru a pastelek.

Ze všech návrhů vybere porota složená ze zástupců Škody Auto a Zdravotního klauna deset. Ty se během května utkají v internetovém hlasování. Vítězný koncept bude zveřejněn ve druhé polovině května a poté dojde k jeho realizaci. Společnosti Zdravotní klaun bude nový vůz předán 2. června na Zlín Film Festivalu v rámci akce Den se Škoda Auto.

Škoda Auto neposkytuje Zdravotnímu klaunovi pouze vozy, které nezisková organizace využívá na cestách za pacienty. Automobilka společnost podporuje i finančně.

Děti budou opět moci navrhnout, jak bude vypadat Škoda Enyaq iV pro neziskovou organizaci Zdravotní klaun. Foto: Zdravotní klaun


Nezisková organizace Zdravotní klaun funguje již od roku 2001. Jejím posláním je přinášet dobrou náladu a naději na místa, kde se jich příliš nedostává. Kromě dětí se zaměřuje i na geriatrické pacienty. Momentálně zdravotní klauni pravidelně navštěvují 63 nemocnic, 10 domovů pro seniory a 1 hospic.

Zdroj a úvodní foto: Škoda Auto

Komentáře ke článku