Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda a ČEZ prohlubují spolupráci

Škoda a ČEZ prohlubují spolupráci

23 Enyaqů pomůže řešit poruchy

Škoda a největší český výrobce elektřiny ČEZ se dohodli na další spolupráci v oblasti elektromobility. Mladoboleslavská automobilka vyhrála ve výběrovém řízení na dodávku elektromobilů pro dceřinou společnost ČEZ Distribuce. Té dodá 23 elektrických vozů Škoda Enyaq, které poslouží při cestách za zákazníky a odstraňování poruch.

„V celé skupině ČEZ nyní slouží přes 5 000 vozidel. Podíl alternativních pohonů v této flotile letos chceme výrazně zvýšit. Jsme proto rádi, že se nám díky takzvanému dynamickému nákupnímu systému, který pro pořizování elektromobilů používáme, podařilo nyní vysoutěžit tuto první velkou skupinu vozidel od Škoda Auto,“ má radost z uzavřené spolupráce Jakub Bosák, který u ČEZu působí jako manažer útvaru dopravní služby.

Koordinátor fleetového prodeje Škoda Auto Česká republika Michal Nikl věří, že nové vozy budou největšímu distributorovi elektřiny v Česku dobrými pomocníky: „S modelem Enyaq slavíme úspěchy u větší i menší fleetové klientely. Zakázka od ČEZ Distribuce ukazuje, že elektromobilita se stává součástí všech druhů fleetů a firmy chtějí využívat maximálního dojezdu vozu,“ říká.

Vozy Škoda Enyaq splnily ve výběrovém řízení požadavky na náročné nasazení v členitém terénu při údržbě distribuční sítě. Zabodovaly také svou spolehlivostí, jízdními vlastnostmi i dojezdem větším než 450 km na jedno nabití v jízdním režimu WLTP.

Nejde o první spolupráci týkající se elektromobility, kterou Škoda a skupina ČEZ uzavírají. V současnosti už spolupracují totiž i na řadě dalších projektů. Děje se tak v rámci memoranda o spolupráci v rozvoji elektromobility. K té se obě strany zavázaly v roce 2021 společně se zástupci Ministerstva dopravy, Ministerstva průmyslu a obchodu, Správy železnic, Ředitelství silnic a dálnic a Ředitelství vodních cest. Úkolem této spolupráce je vybudovat v Česku do roku 2025 odpovídající síť elektronabíjecích stanic vzhledem k rostoucímu počtu registrovaných elektromobilů.

Mezi dosud největší projekty tohoto partnerství můžeme zařadit fotovoltaické elektrárny o výkonu 0,44 MWp na pěti budovách servisního centra Škody v Kosmonosech nebo fotovoltaiku o celkovém výkonu 2,2 MWp, která momentálně vzniká na střechách Škoda Parts Centra i logistických budov v hlavním závodě Škody v Mladé Boleslavi.

Zdroj: Škoda Auto, úvodní foto: Škoda Auto

Komentáře ke článku