Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Craig Breen tragicky zahynul

Craig Breen tragicky zahynul

Havaroval při testu v Chorvatsku

Světem rallyeového mistrovství světa otřásla tragédie. Týden před Chorvatskou rallye totiž zemřel Craig Breen. Továrnímu jezdci Hyundai se stala při testování osudnou havárie a následný náraz přední částí vozu do ohradníku. Bylo mu 33 let.

"Hyundai Motorsport je hluboce zasažen. Craig Breen totiž přišel o život po havárii při testování před Chorvatskou rallye. Posíláme upřímnou soustrat jeho rodině, kamarádům a také jeho fanouškům, kterých měl spoustu,"
oznámila jihokorejská značka smutnou zprávu na sociálních sítích.

Breenův spolujezdec James Fulton měl mnohem více štěstí. Z incidentu vyvázl nezraněn.

K nehodě došlo mezi obcemi Stari Golubovec a Lubor. Podle místní policie se tak stalo ve 12:40 hodin místního času. Nehoda je nyní vyšetřována týmem Hyundai i místními úřady.

Breen odjel v mistrovství světa celkem 81 soutěží, kompletní sezonu ale absolvoval pouze v roce 2022 s týmem M-Sport. V devíti případech se podíval na stupně vítězů.

Craig Breen už si ve WRC bohužel nikdy nezazávodí... Foto: Hyundai Motorsport



Je ironií osudu, že Breenovo úmrtí přichází nedlouho poté, co absolvoval jednu ze svých nejlepších soutěží. V únoru totiž při Švédské rallye dojel na druhém místě hned za Ottem Tänakem a dlouho byl blízko k prvnímu triumfu. Další šanci na něj dosáhnout už bohužel nikdy nedostane.

Chorvatská rallye, která se koná příští týden, měla být druhým letošním Breenovým startem v mistrovství světa. Ir se totiž o třetí vůz Hyundai i20 N Rally1 dělil s Danim Sordem. Kromě vybraných podniků WRC měl absolvovat i celý portugalský šampionát s modelem Hyundai i20 N Rally2.

Breen nebyl pouze držitelem devíti pódiových umístění ve WRC. V roce 2015 se totiž stal za volantem vozu Peugeot 208 T16 R5 i vicemistrem Evropy. Za zmínku stojí i titul šampiona v juniorské kategorii WRC Academy nebo titul z SWRC, který získal rok poté.

Zdroj: Hyundai Motorsport, DirtFish, Autonoviny.cz, úvodní foto: Hyundai Motorsport

 

Komentáře ke článku