Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Valeo na veletrhu nových technologií

Valeo na veletrhu nových technologií

Virtuální klíč i čistič atmosféry v kabině

Valeo bylo jedním z prvních významných hráčů v oblasti automobilového průmyslu a mobility, které se před čtyřmi roky představilo na nejvýznamnějším veletrhu nových technologií v Las Vegas (CES).

To odráží důležitost tří technologických a sociálních revolucí, které utvářejí největší historický vývoj v automobilovém průmyslu za poslední dobu: elektrifikace, autonomních vozidel a digitální mobility. Valeo, coby společnost nabízející systémy pro snižování emisí CO2 a pro intuitivní řízení, je v epicentru všech těchto tří revolucí.

Technologie vyvinuté skupinou Valeo již dnes pomáhají urychlit vznik nové formy digitální mobility, přičemž na inovacích se velkou měrou podílejí i externí společnosti, které dodávají služby a vymýšlejí nové obchodní modely. Jedním z pozoruhodných příkladů tohoto trendu je tzv. bezpečný virtuální klíč. Je snadno přenosný z jednoho smartphonu do druhého a může zcela změnit vnímání použití klíče v klasickém pojetí, jak jej známe po desetiletí. Tato nová technologie povede ke sdílení vozidel, zároveň usnadní práci správcům firemních vozových parků.

Na CES 2018 skupina Valeo představuje další nové technologie, které pomáhají ve vývoji elektrických, autonomních a propojených automobilů a navíc budou cenově dostupné a přizpůsobitelné individuálním potřebám a preferencím každého uživatele. Jednou z mnoha inovací  je například nový nízkonapěťový elektromobil určený pro městskou mobilitu (dojezd 100 km a maximální rychlost 100 km/h), který je cenově mnohem dostupnější než vysokonapěťové elektrické systémy.

Valeo také představuje systém, který měří vnější úroveň znečištění ovzduší a podle toho vyčistí vzduch v kabině vozidla. Zároveň přizpůsobí vnitřní klima fyziologii cestujících, jejich srdeční frekvenci a citlivosti na teplotu a rozptýlí stimulující nebo uklidňující vůně v reakci na náladu detekovanou u řidiče.

Valeo již také zahájilo sériovou výrobu několika inovací představených na předchozích ročnících CES, jakými jsou virtuální klíč InBlue a laserový skener Scala.

Komentáře ke článku