Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Subaru XV

Subaru XV

Akční potěšení z jízdy

Nové Subaru XV je crossover, který spojuje kompaktní karoserii s vlastnostmi vozu SUV. Pohledný japonský sportovec vám nadělá parádu, i když s ním vyrazíte do společnosti: stylově vás odveze do divadla či na nákupy.

Automobilka Subaru představila první Subaru XV v roce 2012 s výrazným tematickým designem UrbanAdventure, který snoubil jak robustnost, tak i sportovní vlastnosti. Od té doby si ho oblíbil stále větší počet zákazníků, kteří holdují outdoorovým aktivitám. Subaru XV této skupině lidí nabídlo možnost naplnit jejich aktivní životní styl a dnes je klíčovým modelem, jenž vévodí prodejům značky.

Bylo navrženo jako sofistikované auto s drsně působícími výbavovými prvky a svými schopnostmi jak ve městě, tak mimo něj i nadále přitahuje nové fanoušky. Kombinuje kompaktnost s SUV schopnostmi, které stojí na charakteristickém systému pohonu všech kol Symmetrical All-Wheel Drive, osvědčeném šestnáctistovkovém nebo dvoulitrovém motoru Boxer a akčním zevnějšku.

Přibližně 80 % součástek pohonné jednotky s přímým vstřikováním bylo ve srovnání s předchozími atmosféricky plněnými agregáty zcela přepracováno. Nyní je o 12 kg lehčí, což zlepšuje obratnost a stabilitu. Pokročilá převodovka Lineartronic výrazně rozšiřuje rozsah převodových poměrů. Dokáže lépe udržet motor v nejoptimálnějších otáčkách a tím zajišťuje efektivní a plynulejší akceleraci, vynikající výkonnost i nižší spotřebu paliva.

Model je postaven na zcela nové globální platformě Subaru. Ta zvýšila celkovou torzní tuhost oproti současným provedením o 70 % a úroveň absorpce energie při nárazu šla nahoru o 40 %.

Technologie Subaru EyeSight je součástí standardní výbavy. Její další funkce nabízejí špičkovou bezpečnost a jízdní vlastnosti při vyhýbacích manévrech, stejně jako posílenou ovladatelnost a komfort řízení. Současně zdokonalují typická konstrukční řešení a terénní schopnosti vozu v režimu X-MODE

V zemích, kde byly provedeny bezpečnostní nárazové testy, získal automobil vysoká hodnocení. V případě zkoušek European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) šlo o nejvyšší počet pěti hvězdiček. Zpětná vazba řízení i pedálů, reakce vozidla, hluk i vibrace byly odladěny tak, aby dohromady vytvářely pozitivní pocit.

Ač vypadající jako SUV, pohybuje se po silnici hladce jako běžné osobní auto. Jeho ovladatelnost je klíčovým prvkem konceptu Fun to Drive, tedy potěšení z jízdy. V interiéru byla přepracována sedadla, která nyní lépe obepínají těla posádky, ale současně jsou prodyšná. Součástí standardní výbavy je velký dotykový displej. Systém infotainmentu s propracovanější konektivitou přináší zábavu za volantem. Prostřednictvím Apple CarPlay a Google Android Auto lze ve voze používat oblíbené aplikace chytrých telefonů.

Komentáře ke článku