Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Subaru Crosstrek Hybrid na autosalonu v LA

Subaru Crosstrek Hybrid na autosalonu v LA

První plug-in hybrid japonské značky

Subaru na autosalonu v Los Angeles představí svůj první plug-in hybrid Crosstrek Hybrid, který bude uveden do prodeje v příštím roce.

Subaru Crosstrek Hybrid

Subaru Crosstrek Hybrid používá zcela nový systém pohonu Subaru StarDrive, který sestává z dvoulitrového čtyřválce boxer, dvou elektromotorů, symetrického pohonu všech kol Subaru Symmetrical All-Wheel Drive a převodovky s plynulou změnou převodového poměru Lineartronic CVT. Toto uspořádání poskytuje Crosstreku Hybrid kombinovaný maximální výkon 110 kW (150 k).

Jeden z elektromotorů funguje jako startér/generátor ve spojení s lithio-ionovým akumulátorem s kapacitou 8,8 kWh. Druhý elektromotor slouží k pohonu vozidla a současně dobíjí akumulátor pomocí regeneračního brzdění. Crosstrek Hybrid může jet až 27 km (což není mnoho) na elektrický pohon rychlostí až 104 km/h. Celkově má dojezd 772 km.

Po stránce vzhledu se plug-in hybrid od běžného vozu liší jen minimálně - modrými kroužky ve světlometech, stříbrným lemem a speciálními osmnáctipalcovými hliníkovými koly.

Subaru Crosstrek Hybrid
Subaru Crosstrek Hybrid
Subaru Crosstrek Hybrid

Komentáře ke článku