Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Volkswagen Touareg v prodeji

Volkswagen Touareg v prodeji

Velké exkluzivní SUV začíná na 1 742 900 Kč

Volkswagen uvedl na český trh unikátní velké SUV Touareg 3. generace - automobil, jaký nemá u velkosériových značek obdobu.

Nový Touareg přichází s výrazně vyšší sériovou výbavou, zahrnující např. navigaci Discover Pro, kůží potažená sedadla, ale i výhradně LED světlomety a nový infotainment. K tomu se přidávají nové asistenční systémy.

 

Mezi technickými inovacemi jsou vzduchové pérování s nastavitelnou světlou výškou spojené s elektromechanickou aktivní stabilizací náklonu, řízení všech kol, inteligentní LED světlomety IQ.Light - LED Matrix nebo systém upozorňující na pohyblivé překážky ve tmě Night Vision.

Do prodeje Touareg přichází s motorem V6 3,0 TDI/210 kW (286 k) využívajícím princip mild hybridního pohonu s elektrickou soustavou 48 V, osmistupňovou samočinnou převodovkou ZF a pohonem všech kol 4Motion. Standardně dodávaný inovovaný pohon všech kol používá mezinápravový diferenciál Torsen s automatickou uzávěrkou.

Třetí generace Touaregu se nabízí ve dvou verzích - komfortnější rodinné Atmosphere s teplými barvami a dřevěnými doplňky v interiéru a sportovnější Elegance s hliníkovým dekorem v interiéru. Obě verze mají stejný exteriér a obě mají základní cenu 1 742 900 Kč vč. DPH. K tomu se přidává ještě speciální sportovnější podoba s atraktivními stylistickými doplňky R-Line za příplatek 81 000 Kč.

Podrobný popis technických inovací vozu vyráběného v Bratislavě a dalších připravovaných pohonných jednotek přineseme příští týden.

 

Komentáře ke článku