Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota uvádí novou generaci Crownu

Toyota uvádí novou generaci Crownu

Ve výbavě bezpečnostní systémy další generace

Toyota uvádí na japonský trh další pokolení modelu Crown. Ten již od šedesátých let představuje vrchol nabídky automobilky. V továrně v Motomachi ho má nyní měsíčně vznikat 4500 kusů.

Součástí jeho standardní výbavy je sada systémů aktivní bezpečnosti Toyota Safety Sense druhé generace. K novým funkcím patří předcházení kolizí odhalováním cyklistů za dne a chodců dokonce i v noci, eliminace nechtěného opuštění jízdního pruhu díky korelaci nacházení čar na vozovce a fungování aktivního tempomatu. Vůz rovněž disponuje automatickým brzděním během manévrování na parkovišti.

Připojení vozidla do sítě umožňuje řidiči přístup k Helpnetu, který po havárii automaticky alarmuje záchranné složky. E-Care zase informuje zákazníka o tom, kdy je nejlepší doba na servis. ITS Connect zabezpečuje sdílení dat mezi automobily i se zařízeními silniční infrastruktury, jako jsou například semafory. Přispívá tak k předcházení nehod. Passable Route Map ukazuje únikové cesty během přírodních katastrof.

 

Řidič má k ruce řadu elektronických pomocníků 

Škála pohonů zahrnuje dva hybridy a přeplňovaný zážehový motor. Dynamic Force Engine Hybrid System s 2,5litrovým agregátem byl zkonstruován v architektuře TNGA a vyznačuje se tepelnou účinností dosahující až 40 procent. Dodává výkon 226 koní a spolupracuje s nikl-vodíkovou trakční baterií. Multi-stage Hybrid System s 3,5litrovým šestiválcem generuje 359 koní, přičemž elektromotor o výkonu 180 koní čerpá energii z lithium-iontového akumulátoru. Třetí variantou je přeplňovaný zážehový dvoulitr 8AR-FTS, poskytující 245 koní a dosahující maximálního otáčivého momentu 350 Nm v rozpětí 1650-4400 otáček/min.

Komentáře ke článku