Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Kia Stinger GT jako policejní vůz

Kia Stinger GT jako policejní vůz

Sedan s motorem V6 twinturbo hlídkuje v Queenslandu

Australská policie vždy nakupovala auta z místní produkce. To znamenalo, že po dlouhá desetiletí na opuštěných silnicích a v pustině hlídkovaly vozy Holden Commodore a Ford Falcon, které při pronásledování pachatelů těžily z motorů V8.

Jenže to už je minulost. Výroba aut v Austrálii skončila a Ford i Holden své vozy dovážejí ze zámoří. Proto si stát Queensland po důkladném testování vybral za jejich nástupce vůz Kia Stinger GT. Stinger australské policisty svými parametry docela ohromil. Od značky Kia nečekali tak výkonné auto a co je pro ně ještě překvapivější, to je kombinace výkonu, všestrannosti a ovladatelnosti. To vše dohromady ze Stingeru GT dělá ideální vozidlo pro strážce zákona.

Motor V6 přeplňovaný dvěma turbodmychadly má výkon téměř 295 kW (400 k). Navíc Stinger pohodlným interiérem a velkým prostorem pro policejní výbavu dokonale plní všechny požadavky. Má větší výkon než jejich dosavadní V8 a je v něm dost místa pro pachatele na zadním sedadle. Stinger byl vybrán nejen díky svým výkonnostním parametrům, ale také na základě dalších kritérií, jakými jsou pohodlí a náklady na údržbu.

Stinger bude prvním v zahraničí vyrobeným policejním vozem ve službách Queensland Road Policing Command. Jiné australské státy už využívají vozidla Chrysler a BMW.

„Stinger působil ve všech oblastech velmi dobře a my jsme se o něm od všech policistů v terénu dozvídali jen ty nejlepší informace. Prvořadá je pro nás kontrola silnice. Jedná se o první zahraniční vůz, které tyto povinnosti vykonává,“ řekl komisař policejního velitelství silniční policie Queensland Mike Keating.

Policie v Queenslandu už koupila 50 vozů Stinger a dalších 150 je na cestě. Nyní dostaly zabarvení Main Force Patrol a místo majáčku světelnou lištu s LED osvětlením.

Komentáře ke článku