Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Chevrolet Orlando má nástupce

Chevrolet Orlando má nástupce

Kompaktní crossover, pro nás bohužel nedosažitelný

Před pár lety získal Chevrolet na našem trhu mnoho příznivců díky originálnímu modelu Orlando, jehož prodej začal v roce 2011. Kompaktní crossover na pomezí kombi a minivanu sice moc krásy nepobral, ale dobře se prodával díky kombinaci vysoké praktičnosti a prostornosti za příznivou cenu.

Jenže na konci roku 2013 přišlo z Detroitu náhlé rozhodnutí vykašlat se na pár let úspěšného budování potřebného zázemí a stáhnout značku Chevrolet z Evropy. Spolu s ní se z našeho trhu vytratil i šikovný Američan původem z Jižní Koreje. O dva roky později se tento model rozloučil i s Ruskem, byť tam Chevrolet nadále své vozy prodává. 

Orlando ale stále existuje a jeho druhá generace vypadá velmi dobře. GM v Číně představilo nový kompaktní model, který ho nahradí, nicméně si uchovává všechny jeho přednosti počínaje celkovým konceptem vozu přes jeho praktičnost a prostornost až po relativně přijatelnou cenu a vysokou spolehlivost. Ve verzi Redline, která je na fotografiích, tato novinka vypadá opravdu skvěle. Pohánět ji bude přeplňovaný zážehový čtyřválec 1,3 l přes šestistupňovou samočinnou převodovku. 

Stejně jako dosud je základem vozu platforma převzatá ze Chevroletu Cruze, známého rovněž z našich silnic. Ten se v Číně stále vyrábí. Výroba v Číně ovšem znamená, že si na něj nyní budou muset nechat zajít chuť i Američané, protože prezidentem Trumpem zavedené clo jej učinilo v USA neprodejným.

 

Komentáře ke článku