Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Mike Manley novým šéfem společnosti Fiat Chrysler

Mike Manley novým šéfem společnosti Fiat Chrysler

Vedení FCA nahradilo nemocného Sergia Marchionneho

Vedení koncernu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) jmenovalo novým generálním ředitelem dosavadního šéfa značek Jeep a Ram Angličana Mikeho Manleye namísto vážně nemocného Sergia Marchionneho.

Během mimořádného jednání představenstva FCA v Turíně pod vedením předsedy FCA a představitele největšího akcionáře Ferrari, FCA a výrobce stavebních strojů CNH Industrial Johna Elkanna bylo rozhodnuto o náhradě stávajícího generálního ředitele Sergia Marchionneho. Na jeho místo byl jmenován Mike Manley.

Mike Manley (54) se narodil v Edenbridge v Anglii. Od roku 2009 stojí v čele značky Jeep. Od roku 2011 je členem rady vedoucích představitelů v rámci FCA. V roce 2015 byl pod jeho kontrolu převeden i výrobce pick-upů Ram.

Podle oficiální zprávy FCA se Sergio Marchionne (66) podrobil operaci ramene a nyní bude potřebovat určitý čas k rekonvalescenci. Marchionne před časem oficiálně oznámil svůj odchod ze všech vedoucích funkcí v FCA v květnu 2019. Jenže od 26. června se Marchionne neobjevil na veřejnosti. Operace ramene byla dlouho dopředu ohlášená jako rutinní záležitost. Kanaďan žijící ve Švýcarsku Marchionne stál v čele Fiatu od roku 2004. Zachránil italskou automobilku před bankrotem. V roce 2009 Fiat spojil s koncernem Chrysler (zahrnujícím mj. i značku Jeep), který vyvedl z bankrotu.

Marchionne před časem rovněž uvedl, že v čele Ferrari ve funkci prezidenta a generálního ředitele zůstane do roku 2021. Na místě presidenta jej nahradí John Elkann a ve funkci generálního ředitele Louis Carey Camilleri (63), bývalý generální ředitel Philip Morris, od roku 2015 člen představenstva Ferrari. Multimilionář Camilleri se narodil v Egyptě maltským rodičům, má občanství USA ale žije ve Švýcarsku.

 

Michael Manley

 

 Louis Carey Camilleri

Komentáře ke článku