Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota Aygo

Toyota Aygo

Modernizace městského miniauta z TPCA

Od jara se v automobilce TPCA v Kolíně vyrábí modernizovaná podoba druhé generace městských miniaut. Podobu Toyoty Aygo charakterizuje příď se znakem X. Nejnovější varianta je ještě výraznější s trojrozměrným X zakomponovaným mezi masku, mřížku chladiče a nově tvarovanými světlomety.  Také na zádi je X v nové podobě s LED světly. Součástí standardní výbavy jsou LED světlomety pro denní svícení.

 

Toyota Aygo

Modernizované Aygo lze ve velké míře individualizovat. Toyota připravila celkem čtyři základní verze: x, x-play, selection x-cite a selection x-treme. K tomu je možnost výběru z řady dalších doplňků a sad vč. tří druhů čalounění a možnosti mít střechu nalakovanou odstínem Piano Black.

 

Přístrojová deska působí trojrozměrným dojmem. Přístroje mají nový vzhled. Interiér oživuje elegantní lesklý lak a výústky klimatizace barevně ladící s lakem karoserie. Zlepšilo se odhlučnění interiéru použitím nového těsnění.

Aygo nabízí plnou konektivitu v propojení mezi smartphonem a automobilem se systémy Apple CarPlay a Android Auto, které integrují mobilní zařízení do multimediálního systému Toyota x-touch navrženého ve spolupráci s firmou Pioneer. Na 7“ displeji tak lze přečíst zprávy, spustit satelitní navigaci, vybrat hudbu nebo zvolit telefonní číslo. Systém lze ovládat i hlasem.

 

Toyota Aygo

O bezpečnost se stará systém Toyota Safety Sense, tvořený systémem včasné reakce pro případ, že hrozí srážka s funkcí automatického nouzového brzdění, a systém varování před nechtěnou změnou jízdního pruhu. Aygo lze vybavit i automatickými dálkovými světly a automatickým omezovačem rychlosti. V nabídce jsou i zadní kamera a parkovací čidla.

 

Výkonnější tříválec 1,0 l má nyní výkon 53 kW (72 k) a vykazuje kombinovanou spotřebu benzinu 4,1 - 4,2 l/100 km. Aygo vyniká mimořádnou obratností - průměr zatáčení je pouhých 9,4 m.

Cena třídveřové varianty začíná na 214 900 Kč (akční cena vč. bonusu za výkup starého vozu), pětidveřová varianta je o 5000 Kč dražší.

Toyota Aygo

 

Klíčová fakta - Toyota Aygo
Místo výroby: Kolín, Česká republika
Předchůdce: Toyota Aygo I. generace (2005-2014)
Příbuzní: Citroën C1, Peugeot 108
Hlavní konkurenti: Volkswagen up!, Škoda Citigo, Fiat Panda, Hyundai i10
Koncepce: motor vpředu napříč, pohon předních kol
Platforma: B-Zero
Karoserie: 3- nebo 5-dveřový pětimístný hatchback
Motory: zážehový 1,0 VVT-i (53 kW)
Převodovky: pětirychlostní přímo řazená nebo robotizovaná x-shift
Délka: 3455 mm
Rozvor náprav: 2340 mm
Objem zavazadlového prostoru: 168 l
Co stojí za pozornost: kombinace bezpečnostních systémů Toyota Safety Sense
Základní cena: podle ceníku 230 900 Kč

Toyota Aygo

 

Komentáře ke článku