Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Rozsáhlé požáry zachvátily Řecko a Švédsko

Rozsáhlé požáry zachvátily Řecko a Švédsko

Dálnice Atény – Korint je uzavřena

Horko a sucho netrápí jen Českou republiku. V Řecku a Švédsku se v jejich důsledku musejí vypořádávat s rozsáhlými lesními požáry.

V první ze jmenovaných zemí existují momentálně dvě velká ohniska. První se nachází padesát kilometrů západně od Atén v okolí Kinety. V jeho důsledku musela již být uzavřena i důležitá dálnice, spojující metropoli s Korintem. Ještě horší situace panuje zhruba třicet kilometrů východně od hlavního města u Rafiny. Odtud jsou hlášeny už i oběti na životech. Atény nejsou přímo ohroženy.

Ve střední části Švédska aktuálně hoří nejméně na 25 místech. Zasaženo je území o rozloze minimálně 200 kilometrů čtverečních. Četná menší sídla již byla preventivně evakuována.

Turisté, kteří se v postižených oblastech pohybují, by měli bez výhrad respektovat příkazy místních úřadů. Je třeba rovněž počítat s uzavřením dalších komunikací, stejně jako kempů a ubytovacích zařízení.

Komentáře ke článku