Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Opel GT X Experimental

Opel GT X Experimental

První pohled před premiérou

Opel je již přesně rok součástí Groupe PSA. Koncept Opel GT X Experimental poskytuje první pohled do budoucnosti značky a na její nadcházející modely. V tomto kontextu Opel zdůrazňuje jako rozhodující pojmy německý, přístupný a vzrušující. Tyto tři hodnoty značky charakterizují všechny modely a definují aktivity Opelu, a to dnes i v budoucnu.

„Identita naší značky je naše budoucnost. Proto jsem požádal naše konstrukční a inženýrské tým,y aby tyto hodnoty vyjádřily prostřednictvím koncepčního vozu. Opel GT X Experimental, který oslaví světovou premiéru před koncem roku, je toho výsledkem,“ řekl generální ředitel společnosti Opel Michael Lohscheller.

Opel GT X Experimental naznačuje to, jak budou vypadat modely Opel do poloviny 20. let. Je to první vozidlo, které představuje novou tvář Opelu. Jeho hlavním rysem jsou dvě hlavní osy, které procházejí středem loga. Světlomety, světla pro denní svícení, kamery a senzory asistenčních systémů spolu s bleskem loga jsou ohraničeny jedinečným designovým prvkem připomínajícím průhled v přilbě, a proto se nazývá Vizor. Tento prvek zde má svou premiéru a v budoucnu dodá modelům Opel novou, výraznou, odvážnou a čistou tvář.

Opel byl první evropskou automobilkou, která v roce 1965 představila konstrukční studii v podobě sportovního konceptu Experimental GT. Koncepty Monza (2013) a GT Concept (2016) se posléze staly milníky na cestě k experimentu GT X Experimental. Tyto dvě studie posílily hodnoty Opelu a zvýraznily témata, jakými jsou účinnost a čistě estetický vzhled, aniž by se zobrazoval nedosažitelný obraz.

Tým stylistů Opel Designu při návrhu konceptu vyšel z velkého dědictví značky a klíčových konceptů. „Jsme značka, která je hrdá na své německé dědictví, ale také chce zachytit odvážného nového ducha dnešního Německa. To vedlo k vytvoření základní filozofie designu pro Opel, který musí být jak odvážný, tak i čistý. Chceme vytvořit vzrušující vzory, které vyniknou, ale mají také čistotu provedení. Tento koncept dokonale vyjadřuje tyto hodnoty a stanoví rámec pro naše budoucí vozidla," vysvětluje viceprezident Mark Adams.

 

Komentáře ke článku