Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Volkswagen Grand California

Volkswagen Grand California

Kempinkový automobil na bázi modelu Crafter

Volkswagen Užitkové vozy na veletrhu Caravan Salon 2018 v Düsseldorfu, který se uskuteční ve dnech 24. srpna až 2. září, vystaví ve světové premiéře nový model Grand California, který vychází z Crafteru. Volkswagen tak rozšiřuje svou nabídku kempinkových vozů o model šestimetrové kategorie. Kromě velké spací zóny v zadní části vozidla bude Grand California nabízena také s lůžkem pod střechou pro děti. Na trh bude uveden na jaře 2019.

Volkswagen Grand California

 Volkswagen California Ocean a Volkswagen Grand California

V roce 1988 poprvé představená California, postavená na základě modelové řady Transporter, je s více než 160 000 prodanými exempláři nejúspěšnějším kempinkovým vozem na světě. Obě modelové řady budou nabízeny souběžně. 

Grand California má v zádi dvojité lůžko a obytnou zónu, lůžko pro děti je pod střechou. Od Californie T6 se odlišuje koupelnou o velikosti 840 x 800 mm. Ta je kromě toalety a sprchy vybavena sklopným umyvadlem, regály s upevněním, skříní, držáky na ručníky a střešním oknem pro ventilaci. Vozidlo má nádrž na 110 l vody. Sériově dodávané plynové topení lze na přání rozšířit o elektrické ve spojení s plynovým nebo naftovým. 

Volkswagen Grand California

Automobil je opatřen otočnými samostatnými sedadly vpředu a dvousedadly v obytné zóně. Na sedadlech vzadu jsou úchyty Isofix včetně horního připevňovacího systému Top Tether. Elektricky výsuvné schůdky pod posuvnými dveřmi usnadňují nastupování a vystupování. Součástí sériové výbavy je také automatické zapínání osvětlení senzorem pohybu. Inovativním prvkem je na přání dodávané ovládání reproduktorů v obytné zóně prostřednictvím Bluetooth. Nabídka bude zahrnovat také solární zařízení na střechu, satelitní anténu a hotspot LTE WLAN. 

Kuchyň je vybavena výsuvnou chladničkou o objemu 70 l včetně mrazicího boxu, plynovým sporákem se dvěma hořáky, dřezem, zásuvkami a sklopnými odkládacími schránkami. Jídelní stůl skýtá dostatek místa pro stolování čtyř osob.

Grand California bude prodávána s asistenčními, komfortními a informačními systémy modelu Crafter (Front Assist s funkcí nouzového brzdění City, Lane Assist, Blind Spot Sensor, Rear Traffic Alert, parkpilot s aktivní ochranou boků, parkovací asistent, adaptivní tempomat ACC a zadní kamera Rear View). Dostupná bude také s pohonem všech kol 4Motion.

Volkswagen Grand California
Volkswagen Grand California
Volkswagen Grand California
Volkswagen Grand California
Volkswagen Grand California

 

Komentáře ke článku