Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota Alphard s karoserií Rowen

Toyota Alphard s karoserií Rowen

Minivan s karosářskými doplňky vypadá divoce

Velký luxusní minivan Toyota Alphard se úspěšně prodává v mnoha státech světa. Jedinou evropskou zemí, kde je v nabídce, je Rusko. Vzhledem k odklonu evropských zákazníků od této kategorie vozidel se na tom nejspíš nic nezmění. Přitom nyní se Alphard objevil i v podobě, která by určitě dokázala zaujmout milovníky extravagancí. Ukazuje současně i odlišný přístup Japonců k tuningu. Vylepšovat vnější vzhled a zvuk tohoto typu auta takovýmto způsobem by v Evropě asi nikoho nenapadlo.

Majitelé vozu Toyota Alphard si nyní mohou pořídit sadu karosářských doplňků od společnosti Rowen International, které tomuto usedlému vozu dodávají zcela mimořádnou podobu. O estetické úrovni této asijské speciality se asi dá diskutovat, nicméně v této podobě se jedná o automobil, který nepochybně budí pozornost.

Sadu dílů lze pořídit částečnou nebo kompletní. Zahrnuje přední spoiler, boční panely a další díly vyrobené z rozličných plastových a kompozitních materiálů a dodávané v různém stavu dokončení. Kompletní sada vyrobená z vláknového kompozitu FRP stojí v Japonsku od 125 000 jenů, což odpovídá 26 000 Kč, až do 280 000 jenů (58 000 Kč) za vybarvený Premium Style, která je zhotoven z kombinace FRP a kopolymeru ABS.

Rowen pro Alphard nabízí také výfukové systémy, které jsou vyrobeny buď z titanu nebo z nerezové oceli. Ty jsou k dispozici nejen pro verze s motory 2,5 l a 3,5 l V6, ale i pro hybridní variantu.

 

Komentáře ke článku