Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Alonso přišel o vítězství ve WEC

Alonso přišel o vítězství ve WEC

Obě toyoty byly v Silverstone diskvalifikovány

Fernando Alonso sice v Silverstone vystoupil se svými kolegy Sébastienem Buemim a Kazukim Nakadžimou na nejvyšší stupínek, obě toyoty však byly dodatečně ze závodu diskvalifikovány.

Důvodem byla nepředpisová světlá výška vozidel. Podle vyjádření stáje k tomu došlo v důsledku poškození podlahy při přejezdu nových obrubníků na britském okruhu. Prvenství tak spadlo do klína Rebellionu trojice Mathias Beche – Thomas Laurent – Gustavo Menezes.

Vlastní šestihodinovka probíhala jednoznačně pod taktovkou japonské značky. Alonsův vůz se střídal kvůli odlišné strategii zastávek v boxech ve vedení s druhým týmovým speciálem, pilotovaným Kamujem Kobajašim, Mikem Conwayem a José Máriou Lópezem. „Byl to tvrdý boj. Vypadalo to, že jsme vždy na začátku úseku byli pomalejší než naše sesterské auto, ale postupně jsme zrychlovali,“ zhodnotil průběh klání Alonso.

 

Obě toyoty kontrolovaly průběh závodu, nakonec ale byly diskvalifikovány

 

Španělův vůz trpěl v úvodní fázi nedotáčivostí, což se podařilo odstranit výměnou předního křídla. Do poslední části vjel v čele Kobajaši, jenže se nevyvaroval chyby a musel se spokojit s druhou příčkou.

Zbytek konkurence ve třídě LMP1 jako obvykle nestačil. Třetí a čtvrtou pozici držely rebelliony Becheho, Laurenta a Menezese, respektive Janiho a Lotterera. Jako pátý byl původně klasifikován četnými technickými problémy stíhaný prototyp ruského SMP s dvojicí Orudžev – Sarrazin. Druhý automobil stáje, s nímž byl přihlášen i Jenson Button, odpadl po pouhých 26 kolech.

Výsledky: 1. Beche – Laurent – Menezes (Rebellion/Gibson) 193 kol, 2. Jani – Lotterer (Rebellion/Gibson) 192, 3. Sarrazin – Orudžev (BR Engineering/AER) 192, 4. Ho Pin Tung – Aubry - Richelmi (Oreca/Gibson) 185 (vítězové třídy LMP2), 5. Jaafar – Tan – Jeffri (Oreca/Gibson) 185…11. Guidi – Calado (Ferrari) 172 (vítězové třídy GTE Pro)…17. Ried – Andlauer – Campbell (Porsche) 168 (vítězové třídy GTE Am).

Průběžné pořadí WEC: 1. Alonso – Nakadžima – Buemi 65, 2. Menezes – Beche – Laurent 63, 3. López – Kobajaši – Conway 46, 4. Lotterer – Jani 36, 5. Negrao – Lapierre – Thiriet 29…

Komentáře ke článku