Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota opět vytrvalostním mistrem světa

Toyota opět vytrvalostním mistrem světa

Konečně titul pro Conwaye, Kobajašiho a Lópeze

Mike Conway, Kamuj Kobajaši a José María López se po triumfu v Bahrajnu stali mistry světa ve vytrvalostním šampionátu WEC 2019/20. Během osmihodinovky na okruhu as-Sachír se zároveň odehrála derniéra jejich prototypu Toyota TS050 Hybrid.

Obhájci titulu Sébastien Buemi a Kazuki Nakadžima společně s Brendonem Hartleyem skončili s odstupem 64, 594 s na druhém místě.

Conway šel do čela již po startu a postupně zvyšoval náskok. V tomto trendu pokračovali také Kobajaši a López. Čáru přes rozpočet jim neudělalo ani krátce po poločasu nasazení safety caru, kvůli kterému se oba vozy dostaly do těsného závěsu. 

Toyota vládne v posledních letech vytrvalostnímu šampionátu naprosto suverénně

Po restartu se pokusili Nakadžima a po něm i Buemi probít na první místo, neuspěli však. Po šesti hodinách už měl vedoucí automobil k dispozici půlminutový časový polštář, který do cíle dokázal zdvojnásobit.

Toyota TS050 Hybrid se od své premiéry v roce 2016 zúčastnila 34 závodů s 11 různými piloty. Třikrát zvítězila v Le Mans a celkem 19x vyhrála podnik WEC. Na kontě má rovněž 16 pole position a 15 nejrychlejších kol.

Komentáře ke článku