Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nový Ford Focus už v prodeji

Nový Ford Focus už v prodeji

První kompaktní hatchbacky čtvrté generace jsou u prodejců

Jedna z nejočekávanějších automobilových novinek letošního roku, Ford Focus čtvrté generace, je už v prodeji. V současné době je už na skladě více než tři sta vozů v různých specifikacích. U autorizovaných prodejců jsou již první hatchbacky, verze kombi přijde v říjnu.
Tradičně skvělé jízdní vlastnosti nového Fordu Focus z něj činí ideální vůz pro vyznavače dynamické jízdy. Díky prostornému interiéru i zavazadlovému prostoru je zase vhodný pro rodiny a vyspělé asistenční systémy spolu s vysokou úrovní pasivní bezpečnosti řadí Focus mezi nejbezpečnější auta v segmentu nižší střední třídy.

Ford Focus

Jde například o vyspělý adaptivní tempomat s funkcí Stop&Go, rozpoznávání cyklistů nebo samočinný parkovací systém, kde řidič u vozů se samočinnou převodovkou při parkovacím manévru nemusí ovládat volant ani pedály. Asistent vyhýbacího manévru pak dnes z celé světové automobilové produkce nabízí pouze nový Focus.

Nový Ford Focus ve čtvrté generaci nabízí výrazně zvětšený interiér i zavazadlový prostor, jenž je dokonce nejširší v segmentu, přičemž vnější rozměry narostly jen nepatrně.

Ford Focus

Nejdůležitějšími prvky standardní výbavy jsou klimatizace, palubní počítač, funkce Eco Coach, světlomety s LED denním osvětlením, automatická aktivace světlometů při snížené viditelnosti, asistent pro jízdu v jízdních pruzích, Pre-Collision Assist, rádio s barevným 4,2" displejem, Bluetooth, funkce Emergency Assist či dva vstupy USB.

Pro nový Ford Focus platí prodloužená záruka Ford Protect na 5 let, resp. 120 000 km. Zvýhodněná zaváděcí cena je od 369 990 Kč za verzi s motorem 1,0 EcoBoost/74 kW (100 k), šestirychlostní přímo řazenou převodovkou a pětidveřovou karoserií hatchback. Všechny motory v nabídce jsou zážehové tříválce s přeplňováním turbodmychadlem a přímým vstřikováním benzinu, a to 1,0 EcoBoost/74 kW (100 k) nebo 92 kW (125 k), resp. 1,5 EcoBoost/110 kW (150 k) nebo 134 kW (182 k). Převodovka může být i osmistupňová automatická. Kombi a turbodiesely přijdou během podzimu.

Ford Focus

Komentáře ke článku