Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ford Focus Active už lze objednávat

Ford Focus Active už lze objednávat

Crossover na bázi kompaktního hatchbacku a kombi

Nový crossover spojuje všestrannost a robustní vzhled SUV s jízdními vlastnostmi Focusu. Nabízí lepší průchodnost na nezpevněných komunikacích a zvýšenou pozici za volantem. Focus Active je k dispozici jako pětidveřový hatchback i kombi s robustní stylizací exteriéru, zvýšenou světlou výškou a specifickým naladěním podvozku.

Ford Focus Active

Pro Českou republiku jsou zatím dostupné pouze motory 1,5 EcoBoost/110 kW a turbodiesel2,0 EcoBlue/110 kW, kombinované se šestirychlostní přímo řazenou nebo osmistupňovou samočinnou převodovkou.

Obě karosářské varianty nového Focusu Active jsou vybaveny zadní nápravou SLA (Short Long Arm, podle horního kratšího a spodního delšího ramene). Od běžných variant se podvozek liší jinými pružinami a tlumiči pérování, zkrutnými stabilizátory i geometrií obou náprav. Světlá výška narostla o 30 mm vpředu a o 34 mm vzadu.

Ford Focus Active

Sériově se na vůz montují sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny. K dispozici jsou rovněž osmnáctipalcová kola. Vedle již známých přepínatelných jízdních režimů Normal, Sport a Eco naleznou řidiči Focusu Active v nabídce i dva nové: Kluzký povrch, omezující prokluz kol v přímém směru, a Nezpevněná cesta, kde protiblokovací brzdový systém umožňuje krátké zablokování kol a protiprokluzový naopak kola nechává více protáčet, aby se dezén pneumatik čistil.

Ford Focus Active

Nabídka pokročilých asistenčních systémů odpovídá dosavadním verzím nového Focusu. Jsou v ní tedy i vylepšený adaptivní tempomat ACC, adaptivní LED světlomety, aktivní parkovací asistent i asistent vyhýbacího manévru.

Nový Focus Active se vyrábí v německém Saarlouis. Prodejci Fordu přijímají objednávky na tento model již dnes. První vozy se objeví během prosince. Zaváděcí cenová nabídka začíná na 524 990 Kč za hatchback a 549 990 Kč za kombi.

Ford Focus Active

 

Komentáře ke článku