Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Opel GT X Experimental

Opel GT X Experimental

Vize budoucnosti Opelu

Opel prezentuje efektivní mobilitu budoucnosti formou nové studie Opel GT X Experimental. Jde o SUV s profilem kupé, dlouhé 4063 mm s pěti dveřmi, které má plně elektrický pohon. Studie GT X Experimental ukazuje hodnoty a vize značky Opel a stane se základem pro budoucí.

Opel GT X Experimental

„Máme naprosto jasnou vizi, jakým směrem se chceme v budoucnosti ubírat, a náš plán PACE! slouží jako kompas. Soustřeďujeme se na silnou identitu značky, definovanou našimi tradičními hodnotami: dostupností, německou precizností, vzrušujícím stylem. Naše studie ukazuje, jak se tyto atributy v budoucnosti promítnou do našich dalších produktů. Konstrukční a designové týmy automobilky Opel tyto pilíře zapracovaly do studie Opel GT X Experimental způsobem, který doslova bere dech. Studie prostě dává jasný pohled na to, jak si Opel představuje nabídku mobility v blízké budoucnosti,“ říká Michael Lohscheller, šéf automobilky Opel. 

Nová studie GT X Experimental zhmotňuje bohaté tradice značky a slibuje vzrušující budoucnost. Kombinuje německé konstrukční umění, přesnost a kvalitu s vizionářskými inovacemi, takže dává náhled na podobu chystaných automobilů Opel, které vyjedou v polovině budoucího desetiletí. Tyto Opely budou výrazné, stylově čisté a zároveň mimořádně dostupné a orientované na potřeby zákazníků.

Opel GT X Experimental

Zdrojem energie je kompaktní Li-Ion baterie nové generace, která umožňuje bezkontaktní indukční nabíjení. Studie GT X Experimental je připravena pro autonomní řízení tzv. Levelu 3 - tedy řidič musí být vždy připraven reagovat na upozornění systému a aktivně zasáhnout do řízení.

Stylisté vytvořili nový výraz vozu Opel Vizor. Jde o celistvý modul, který pod tmavě tónovaným plexisklem rámuje hi-tech prvky, jakými jsou logo blesku Opel z LED, které měnící se barvou signalizují provozní stav vozu, LED Matrix světlomety, denní světla v profilu křídla i kamery a senzory asistenčních systémů a funkcí pro autonomní jízdu. Opel Vizor bude typickým designovým prvkem všech budoucích modelů Opel po roce 2020.

Opel GT X Experimental

Také interiér je koncipovaný podle stejných principů. Dominantním prvkem zde je přístrojový panel integrovaný do modulu Pure Panel. Jediná široká obrazovka dokazuje, že tradiční plejáda displejů, tlačítek a ovladačů bude v blízké budoucnosti zbytečná.

Název GT X Experimental je reminiscencí průkopnické studie Experimental GT automobilky Opel z roku 1965 - dostupného kupé, které bylo historicky vůbec prvním konceptem uvedeným jakoukoliv evropskou automobilkou. Dodatek X dokumentuje záměr Opelu rozšiřovat svoji nabídku SUV modelů. V roce 2021 má být 40 % všech prodaných automobilů značky Opel typu SUV.

Opel GT X Experimental

Komentáře ke článku