Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Crafter bude vozit cimrmany

Crafter bude vozit cimrmany

Mazat pivem ho ovšem nelze

Divadlo Járy Cimrmana převzalo v minulých dnech od divize Volkswagen Užitkové vozy společnosti Porsche Česká republika automobil Crafter.

Jedná se o vozidlo ve speciální úpravě se zvýšenou střechou. Díky ní se dovnitř pohodlně vejdou i kulisy. Navíc systém úchytů zajistí, že se nepoškodí, a při nakládání a vykládání je ani není nutné příliš zvedat.

Z nové dodávky, navíc stylově popsané sloganem Jára Cimrman ležící, spící, jezdící, měl radost i zakládající člen legendární scény Zdeněk Svěrák. „Určitě by ho ocenil i Jára Cimrman, který se automobilismu také věnoval. Sestrojil například lesní automobil nazvaný Škaredá středa, který byl poháněný parou a zhotovený ze starých zemědělských strojů. Do provozu byl uveden na Škaredou středu roku 1912. A Jára Cimrman by zcela jistě uvítal i motor, který náš nový Volkswagen pohání, ačkoliv byl spíš zastáncem pětitaktního agregátu, který pracoval ve fázích sání, stlačení, výbuch, výfuk a odpočinek. Cimrman ho později vylepšil o mazací dobu šestou, ale při svých pokusech zjistil, že mazání pivem není u strojů vhodné. U sebe ovšem pozoroval pozitivnější vliv na výkon. Věřím, že naši řidiči mazací fázi vynechají,“ uvedl.

Komentáře ke článku