Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota přivezla do Paříže pouze hybridy

Toyota přivezla do Paříže pouze hybridy

Do roku 2020 jich chce v Evropě prodat milion kusů

Toyota v předvečer pařížského autosalonu informovala, že chce do roku 2020 prodat milion hybridů. Vozidla s touto technologií vyvíjí již přes 20 let.

V prvních osmi měsících letošního roku tvořily tyto modely 46 % celkového odbytu značky na našem kontinentě, v jeho západní části to bylo dokonce 59 %. Toyota v Paříži prezentuje výhradně vozy s hybridním pohonem – od kompaktního Yarisu přes nové generace Corolly a RAV4 až po Camry Hybrid, která se v příštím roce představí na evropských trzích.

Tento trend je založen, kromě neustálého zdokonalování hybridní technologie, na globální platformě TNGA (Toyota New Global Architecture). Obchodní jednotka Toyota Connected Europe – založená letos v dubnu – bude zároveň zajišťovat služby konektivity ve snaze nabízet širší možnosti mobility pro všechny.

Kvalita, odolnost a spolehlivost, hybridní technologie a TNGA jsou tři fundamenty, na nichž bude postaven náš budoucí růst. Umožňují nám vyvinout nové modely s emotivnějším nábojem. Posilováním těchto pilířů směřujeme k udržitelnému růstu. Do roku 2020 předpovídáme nárůst prodejů, zvýšení podílu hybridních modelů a navýšení zisku oproti roku 2018,“ uvedl Johan van Zyl, prezident a generální ředitel společnosti Toyota Motor Europe.

Komentáře ke článku