Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Scala

Škoda Scala

Nástupce modelu Rapid Spaceback dostane nové jméno

Po první siluetě odhalila nyní Škoda také jméno nového kompaktního vozu - Škoda Scala. Nástupce modelu Rapid Spaceback naznačil svou podobu na konceptu Vision RS.

Škoda Scala skica

Jméno pochází z latinského slova scala, což lze přeložit jako schody“ nebo žebřík, a představuje zároveň pro automobilku další velký krok vpřed v segmentu kompaktních vozů.

Předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier zdůrazňuje: „S novým modelem Škoda Scala otevřeme další kapitolu ve třídě kompaktních vozů značky Škoda. Jedná se o zcela nově vyvinutý vůz, který v této třídě stanoví nové standardy v oblasti technologií, bezpečnosti a designu. Jsme přesvědčeni o tom, že Scala má nejlepší šance k tomu, aby pro značku Škoda nově definovala segment A.“

Škoda Vision Spaceback

S modelem Scala představuje Škoda nový emocionální design exteriéru i interiéru poprvé v sériovém provedení. Design vzbudil pozornost už na autosalonu v Paříži, a to díky studii Vision RS. S novým modelem učinila česká značka velký krok i po technické stránce, když nabízí inovativní prvky výbavy, které byly dosud běžné jen ve vozech vyšších tříd.

Kromě nejvyspělejších technologií, známých z vozů vyšších tříd a získaných díky použití koncernové modulární platformy MQB-A0, je Škoda Scala také ukázkou dalšího vývoje designového jazyka značky. Jako její první model v Evropě bude mít uprostřed pátých dveří namísto loga nápis Škoda, což je řešení vyzkoušené na konceptu Vision X.
Škoda Scala bude veřejnosti představena v závěru tohoto roku.

Škoda Scala skica
Škoda Vision Spaceback
Škoda Vision Spaceback

Komentáře ke článku