Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Škoda Scala vstupuje na český trh

Škoda Scala vstupuje na český trh

Autorizovaní prodejci zvou veřejnost k testovacím jízdám

Kompaktní hatchback nové generace přichází do prodeje v České republice s bohatou standardní výbavou. V základní výbavě Ambition v kombinaci se zážehovým agregátem 1,0 TSI/85 kW a šestirychlostní přímo řazenou převodovkou začíná cenová nabídka modelu Scala na 394 900 Kč. Později v průběhu letošního roku přijde do prodeje i základní zážehový motor 1,0 TSI/70 kW a se základní výbavou Ambition bude mít cenu od 369 900 Kč.

Škoda Scala prodej

K autorizovaným obchodníkům značky Škoda v České republice přijíždí nový kompaktní hatchback Škoda Scala. Prozatím je na českém trhu k dispozici se třemi motory, další budou následovat později v průběhu roku. Všichni prodejci již mají k dispozici předváděcí vozy, které zákazníkům poslouží ke zkušebním jízdám. První vozy dorazí k zákazníkům v České republice v průběhu května.

V modelové paletě mladoboleslavské značky se Scala řadí mezi vozy Fabia a Octavia. Že české zákazníky osloví, dokazuje více než 4200 závazných klientských objednávek od chvíle zahájení předprodeje v polovině ledna.

Škoda Scala prodej

Na český trh Scala vstupuje se základní výbavou Ambition. Ta obsahuje mimo jiné klimatizaci, tempomat, LED přední světlomety s denním svícením a LED zadní svítilny, mlhovky, šestnáctipalcová ocelová kola Tecton, palubní počítač MaxiDOT, infotainment Swing s 6,5palcovým barevným dotykovým displejem a Bluetooth nebo elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka s vyhříváním.

Vysoký bezpečnostní standard vozu podtrhují standardně dodávaný světelný asistent s funkcí automatického zapínání potkávacích světel, pomocník při rozjezdu do kopce, hlídání jízdního pruhu (tzv. Lane Assist) nebo sledování prostoru před vozem (tzv. Front Assist) s funkcí nouzového brzdění a detekcí chodců. Scala je první model se standardně dodávanou eSIM, která nabídne eCall a Proaktivní servisní službu. V kombinaci se zážehovým motorem 1,0 TSI/85 kW a šestirychlostní přímo řazenou převodovkou přijde na 394 900 Kč, s turbodieselem 1,6 TDI/85 kW začíná na 434 900 Kč.

Vyšší specifikace Style výbavu rozšiřuje o sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny Stratos, Bi-LED přední světlomety s funkcí adaptivního svícení a přisvěcováním při odbočování, TOP LED zadní svítilny s animovaným ukazatelem směru jízdy, automatickou dvouzónovou klimatizaci Climatronic či infotainment Bolero s osmipalcovým barevným dotykovým displejem, osmi reproduktory a technologií SmartLink+ umožňující zrcadlení mobilního zařízení na centrální obrazovce vozidla.

Dále jsou  zde protažené sklo víka zavazadlového prostoru, exteriérový chrom paket, kožený multifunkční volant, ambientní LED osvětlení interiéru, startovací tlačítko Easy Start, zadní parkovací senzory, vyhřívaná přední sedadla a trysky ostřikovačů nebo vkládané tkané koberce. V tomto případě činí doporučená prodejní cena 449 900 Kč (1,0 TSI/85 kW), respektive 489 900 Kč (1,6 TDI/85 kW). Vyznavačům automatických převodovek vyhoví verze se sedmistupňovým DSG. Se zážehovým motorem 1,5 TSI/110 kW stojí tato kombinace 524 900 Kč, se vznětovým 1,6 TDI/85 kW o 5000 Kč více.

V průběhu letošního roku obohatí nabídku motorizací základní zážehový agregát 1,0 TSI/70 kW, spojený s pětirychlostní přímo řazenou manuální převodovkou. Ve výbavě Ambition bude k dispozici za 369 900 Kč. V závěru roku 2019 přijde jednotka 1,0 G-Tec/66 kW, spalující stlačený zemní plyn (CNG), v kombinaci se šestirychlostní převodovkou. Cena bude v tomto případě oznámena později.

Škoda Scala prodej

Zájemci mohou využít nabídky zvýhodněných akčních paketů pro jednotlivé výbavové stupně, které zahrnují nejžádanější prvky mimořádné výbavy.

K dispozici jsou rovněž předplacené servisní balíčky. Paket Mobilita Plus, skládající se z prodloužené tovární záruky na pět let nebo 100 000 km a rozšířené záruky mobility v tomtéž rozsahu, lze pořídit jen za 2000 Kč. Základní servisní péči Standard, zahrnující úkony předepsané výrobcem včetně výměny motorového oleje, filtrů a zapalovacích svíček, je možné předplatit od 16 900 Kč a dále již jen užívat vůz bez jakýchkoliv dalších výdajů.

Rozšířená varianta Plus od 32 800 Kč přidává servisní úkony vedoucí k zajištění provozuschopnosti po ukončení základní záruky, Škoda Originální náhradní díly a práci nutnou k jejich výměně při běžném opotřebení obvyklým užíváním vozu. Dále pak prodloužení záruky mobility, dezinfekci klimatizace a kontrolu vozidla před návštěvou STK.

Škoda Scala prodej

 

Komentáře ke článku