Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Porsche Cross Turismo do výroby

Porsche Cross Turismo do výroby

Druhý elektromobil z Zuffenhausenu

Když byl na jaře na autosalonu v Ženevě představen koncept Mission E Cross Turismo, naznačovali představitelé automobilky Porsche, že se dostane do sériové produkce. Nyní to nejvyšší představitel Porsche Oliver Blume potvrdil s tím, že druhý model značky s elektrickým pohonem vyjede v roce 2020.

Porsche Mission E Cross Turismo

Cross Turismo je crossoverem kombinujícím prvky kombi, kupé a SUV na stejném základě, jako první Porsche s elektrickým pohonem Taycan, které přijde do prodeje v roce 2019. Rozšíření výroby elektromobilů v závodě v Zuffenhausenu na předměstí Stuttgartu o druhý model přinese zvýšení počtu zaměstnanců o 300 nových pracovníků, takže výroba elektromobilů Porsche vytvoří celkem 1500 dalších míst.

Cross Turismo bude, stejně jako Taycan, pohánět dvojice trakčních elektromotorů - po jednom na každou nápravu - s celkovým výkonem 440 kW (600 k). Vůz zrychlí z 0 na 100 km/h za 3,5 s a dosáhne největší rychlost 250 km/h. Vysokonapěťové akumulátory, pracující s napětím 800 V pro usnadnění rychlodobíjení, mají kapacitu 90 kWh, což umožňuje dojezd 500 km (podle NEDC).

Porsche v následujících letech investuje do vývoje vozidel s elektrickým pohonem šest miliard eur s cílem, aby v roce 2025 měla polovina vyrobených vozů značky elektrický pohon. Ve spolupráci se společností Ionity se bude podílet i na budování sítě 2000 dobíjecích stanic po celé Evropě, především u hotelů a turisticky atraktivních míst.

Porsche Mission E Cross Turismo
Porsche Mission E Cross Turismo
Porsche Mission E Cross Turismo
Porsche Mission E Cross Turismo

Komentáře ke článku