Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Armádní Jeep Willis filmové hvězdy na prodej

Armádní Jeep Willis filmové hvězdy na prodej

Opravdu sloužil v armádě

Herec Steve McQueen, známý také pod přezdívkou King of Cool, byl kromě kamenné tváře ve svých filmových rolích proslaven také nabitou garáží. Vedle vozidel jako Porsche nebo Ferrari vlastnil i armádní Jeep Willis, který předtím skutečně sloužil ve válce.

Steve si jej koupil přímo od americké armády a ponechal si ho do konce svého života. Prodal se až v roce 1984, čtyři roky po umělcově smrti. Od té doby vystřídal čtyři majitele, z toho dva se o něj pečlivě starali a dva jej nechali napospas času. Vůz se bude prodávat na automobilové akci Classic Motor Show, která se bude konat příští měsíc na okruhu Silverstone. Očekává se, že cena se vyšplhá až za hranici dvou milionů korun.

 

I přes nepříliš pečlivou servisní historii je vůz díky nedávné renovaci v perfektní kondici. Je k němu samozřejmě veškerá dokumentace, včetně plakety odkazující na slavného majitele, umístěné na palubní desce. Prodejce dokonce předem zaplatil potřebné poplatky, takže nový majitel se bude starat pouze o přepravu.

Zajímavostí je, že majitel, který Jeep zakoupil v roce 1984 na Steve McQueen Estate Auction, za něj zaplatil pouze 4566 liber.

 

 

 

Komentáře ke článku