Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

BMW se spalovacích motorů jen tak nevzdá

BMW se spalovacích motorů jen tak nevzdá

Mnichov jde proti proudu

Mnichovská automobilka hraje stále první housle, alespoň pokud jde o vývoj pohonných jednotek. Samozřejmě se pečlivě stará o elektromobilitu, svých spalovacích motorů se ale jen tak nevzdá.

Zatímco většina ostatních automobilek přijala elektrický pohon za jedinou cestu kupředu, v BMW si jsou stále jistí spalovacím pohonem. Samozřejmě, že v portfoliu značky elektromobily jsou a budou, dokonce se jejich nabídka v příštích pár letech razantně rozšíří. Jak už je ale dnes všeobecně známo, elektromobily výrazně ovlivňují celkový pohled na emisní průměr automobilky, takže je dobré jich pár mít.

Podle Klause Fröhlicha, vedoucího vývoje produktu, jsou očekávání od elektromobilty příliš vysoká v porovnání s realitou. „Podle velmi optimistického scénáře bude mít do roku 2030 30 % vozů naší produkce elektrický pohon nebo alespoň plug-in-hybrid a 70 % bude mít motor spalovací. A pokud přijmeme, že polovina z oněch 30 % budou plug-in hybridy, máme tu stále 85% podíl spalovacích motorů,“ řekl magazínu GoAuto.

Dále pokračoval: „Myslím si, že debaty o elektromobilech jsou trochu iracionální, ale jsme na ně připraveni. Zásoby kobaltu a lithia jsme nakoupili dopředu až do období 2025-35. Už máme dokonce zajištěn „druhý život“ pro baterie, který se může využít pro spotřebitele, a postavili jsme i ty bateriové farmy. Ale svět - Rusko, Austrálie a celkově jeho velká část - budou používat spalovací motory ještě dlouhou dobu.“

 V následujících letech představí BMW hned několik elektrických modelů. To však hned neznamená jejich 100% oddanost elektromobilitě. Při tak bohaté závodní historii je co nejdelší zachování spalovacích motorů určitě skvělá zpráva. Ruku na srdce: ani nadšenci, a ani samotná automobilka si dnes nedovedou představit třeba takovou M3 jako elektromobil.

Komentáře ke článku