Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Německý ministr chce sexy elektromobil

Německý ministr chce sexy elektromobil

Apeloval na výrobce automobilů

Krásný vzhled je to první, čeho si na autě všimneme. V dnešní době jde ale při navrhování aut krása exteriéru do pozadí, a do popředí se hrnou spíš praktičnost, ekonomičnost a cena. Například taková Tesla není příliš vzrušující auto, na první pohled ve většině lidí nevyvolává moc emocí. A přitom svým modelům dala automobilka chronologicky názvy S, 3, X a Y. Což je dohromady S3XY. Rafinované, že? Nicméně německý politik zastává jiný názor.

 

Spolkový ministr hospodářství a energetiky Peter Altmaier apeluje na německé výrobce automobilů. Při zasedání o umělé inteligenci i o elektromobilech, a to s vysoce postavenými lidmi v automobilovém průmyslu. „Jsem zvědavý, kdy vy, pane Zetsche (generální ředitel koncernu Daimler), nebo vy, pane Deiss (šéf koncernu Volkswagen), a vy, pane Krüger (současný ředitel BMW), postavíte alespoň z poloviny tak sexy auto, jako je Tesla. Pokud se totiž u vašich elektrických modelů přitažlivosti týče, mohli byste přijít s čerstvými nápady.“

Pravdou je, že německý konzervativní design se promítá i do konceptů přicházejících elektromobilů. Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC, BMW iNext? To všechno jsou auta, která rozdělují publikum na dva tábory, avšak žádné se nedá jednoznačně označit za pohledné. Designéři si tak musejí ořezat tužky a pustit se do práce. Jedinou vlaštovkou je několik konceptů od Volkswagenu a samozřejmě Porsche Cross Turismo. Vzhled je pochopitelně věc osobního názoru a vkusu. Pohledných automobilů ale není nikdy dost.

Komentáře ke článku