Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nové BMW řady 5 Sedan

Nové BMW řady 5 Sedan

Poprvé s čistě elektrickým pohonem

Nová generace BMW řady 5 Sedan přináší novou dynamiku, digitální inovace a čistě elektrický pohon. Vůz se začne prodávat v říjnu 2023 a bude nabízen s různými pohonnými systémy.

Díky flexibilní architektuře je možné použít plug-in hybridní systémy, účinné zážehové a vznětové motory s 48voltovou mild hybridní technologií a čistě elektrický pohon. V příštím roce se plánuje uvedení nové generace BMW řady 5 Touring, která bude také dostupná s elektrickým i hybridním pohonem.

 

Od svého debutu v roce 1972 si BMW řada 5 Sedan získala oblibu po celém světě díky svému unikátnímu spojení dynamických jízdních vlastností a vysokého komfortu. Prémiový sedan představuje jedno z nejvýznamnějších vozidel v portfoliu značky BMW. Dosud bylo vyrobeno více než deset milionů kusů BMW řady 5.

Nové BMW je vyráběno v továrně BMW Group v Dingolfingu, která je hlavním výrobním místem pro modely řady 5 a také kompetenčním centrem pro výrobu komponentů elektrického pohonu. Vůz se také vyrábí v čínském závodě Dadong.

Design nové generace BMW řady 5 Sedan zdůrazňuje sportovní eleganci a moderní styl značky. Výrazné proporce podtrhují jeho dynamický charakter. Čistý a redukovaný designový styl se projevuje i v bočních partiích vozu. Při pohledu z boku jsou jasně patrné jeho dynamicky protažené křivky, které naznačují sílu a sportovnost vozu. Charakteristická linie Hofmeister na sloupku C dodává vozu elegantní a dynamický vzhled.

 

Zadní část vozu se vyznačuje moderním designem. Úzká světla s LED technologií pro denní svícení jsou spojena průběžným světelným prvkem, který opticky zvětšuje šířku vozu. Zadní nárazník s integrovanými výfukovými koncovkami dodává vozu agresivnější vzhled. Volitelná zadní světla v technologii OLED dávají vozu sofistikovaný vzhled.

Interiér nového BMW řady 5 Sedan je prostorný, elegantní a plný nejmodernějších technologií. Kvalitní materiály a precizní zpracování vytvářejí luxusní prostředí pro posádku. Digitální přístrojový panel s velkým displejem a centrální multimediální systém jsou snadno ovladatelné a nabízejí širokou škálu funkcí.

 

Nová generace modelu je vybavena nejnovější verzí systému BMW iDrive, který zajišťuje pohodlné ovládání funkcí vozu. Díky inteligentnímu hlasovému ovládání a dotykové obrazovce s vylepšenou grafikou je interakce s vozem snadná a intuitivní.

Soustavná elektrifikace je důležitou součástí vozu. Model je nabízen s různými pohonnými systémy, včetně plug-in hybridních variant a čistě elektrického pohonu. To umožňuje zákazníkům volit podle svých preferencí a potřeb.

Pokud jde o výkonnost a jízdní dynamiku, nová generace BMW řady 5 Sedan nabízí širokou škálu motorů s různými výkonovými úrovněmi. Od šetrných čtyřválcových motorů až po silné osmiválce je k dispozici mnoho možností, které uspokojí různé potřeby zákazníků.

 

Díky pokročilým technologiím, jako je například inteligentní xDrive pohon všech kol, adaptivní podvozek nebo systém BMW EfficientDynamics, je jízda novým BMW řady 5 Sedan přesná, pohodlná a zábavná. Systémy asistence řidiče zvyšují bezpečnost a komfort během jízdy, ať už se jedná o adaptivní tempomat, systém udržování jízdního pruhu nebo asistent pro nouzové brzdění.

Vůz je také vybaven pokročilými infotainment systémy a konektivitou, která umožňuje snadné propojení s vašimi chytrými zařízeními. Intuitivní ovládání a velký dotykový displej umístěný na přístrojové desce umožňuje snadný přístup ke všem funkcím a informacím. Systém navigace s reálným provozem vám pomáhá najít nejrychlejší cestu a vyhnout se dopravním zácpám.

 

BMW také klade důraz na bezpečnost. Auto je vybaveno pokročilými bezpečnostními systémy, jako je detekce chodců, asistent rozpoznávání dopravních značek a systém varování před kolizí. Pokud dojde k nebezpečné situaci, vozu pomáhá aktivní asistent řízení, který může předcházet kolizím nebo zmírnit jejich následky.

Vnitřní prostor nového BMW řady 5 Sedan nabízí luxusní a pohodlné prostředí. Kvalitní materiály a precizní zpracování jsou znatelné ve každém detailu. Ergonomicky tvarovaná sedadla poskytují výbornou oporu a pohodlí, ať už jste na dlouhé cestě nebo krátkém městském výletu. K dispozici je také dostatek prostoru pro pasažéry i zavazadla, díky dostatečnému zavazadlovému prostoru.

Nová generace BMW řady 5 Sedan přináší kombinaci elegance, výkonu a technologického pokroku. Bez ohledu na to, zda hledáte pohodlný rodinný vůz, spolehlivého pracovního partnera nebo luxusní automobil pro každodenní použití, BMW řada 5 Sedan nabízí skvělé možnosti.

 

 

Komentáře ke článku