Přidáte se k nám?
Michelinská zauzená makrela a´la Lexus RC
Nové kupé má vlastní pokrm
Ještě než Lexus představil své nové kupé RC na pařížském autosalonu, měli fanoušci možnost vidět ho na bulváru Champs-Elysées. Jako první se za volant posadil michelinský šéfkuchař Andreas Møller, který zároveň pro tuto příležitost vytvořil speciální pokrm.
Møller vede kuchyni restaurace Copenhague, oceněnou michelinskou hvězdou. „Vždy se snažím skloubit suroviny a vůně, které byste zpravidla k sobě nedávali. Podle mě je zábavné podněcovat hosty v jejich způsobu vnímání sladkého a pikantního, a vyzdvihovat tak překvapivé kombinace chutí,” vyjádřil svoji filozofii, která se příliš neliší od názorů dalších špičkových gastronomů.
Dobrou chuť!
Základem výtvoru, nazvaného Sharp Yet Smooth, je zauzená makrela s proužky kedlubny, která díky křenové marinádě získala sklovitý lesk. Dalšími ingrediencemi jsou nakládaná hořčice a semena medvědího česneku, kaviárové limetky, rybíz, brutnák, řeřicha a slanobýl chlumní. Jako topping je použita vrstva cukrové vaty, která se po zalití šťávou z osoleného citronu, rybízu a oleje z mořských řas rozpouští. “Použít jsem se ji rozhodl proto, že ukrývá a poté odhaluje všechny ty dobroty pod ní,” vysvětlil dánský šéfkuchař.
Zájemcům prozradíme, že restauraci Copenhague lze nalézt na adrese Avenue de Champs-Elysées 142, Paříž a degustační menu vyjde na 115 eur.
Komentáře ke článku