Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota Avalon TRD a Camry TRD

Toyota Avalon TRD a Camry TRD

Konvenční sedany ve sportovní verzi s 220 kW

Toyota Camry je nejprodávanějším osobním autem ve Spojených státech. V absolutním pořadí ji předstihují jen velké pick-upy. Stejně jako větší Avalon je to celkem fádní tradiční sedan s pohonem předních kol. Přesto se najdou zákazníci, kteří by měli rádi tento vůz ve sportovnější podobě. Pro ně Toyota na autosalonu v Los Angeles představí sadu doplňků pro zatraktivnění vzhledu TRD Pack a k tomu speciálně naladěné pérování.

Toyota Camry Avalon TRD

Sedan Camry pro modelový rok 2020, který se ale bude prodávat už v roce 2019, dostane v úpravě TRD (to je zkratka pro Toyota Racing Developments) upravené zavěšení kol s novými tlumiči a zkrácenými pružinami, čímž se sníží světlá výška o 15 mm. Nosná struktura bude mít zesílené výztuhy pro zvýšení pevnosti v krutu. K tomu se přidají větší kotouče brzd a dvoupístkové čelisti vpředu.

Úpravy aerodynamiky zahrnují přední splitter, aerodynamické bočnice, spoiler na zádi a k tomu navíc velký difuzor. Speciální devatenáctipalcová kola Camry TRD s černou úpravou jsou obuta do pneumatik Bridgestone Potenza.

Toyota Camry Avalon TRD

2020 Toyota Camry TRD

Vozy mají také černá sportovní přední sedadla Sport SofTex s červenými prvky a bezpečnostními pásy a kožený volant s červeným prošíváním.

Avalon TRD je co do úprav vzhledu a podvozku poněkud zdrženlivější.

Toyota Camry Avalon TRD

2020 Toyota Avalon TRD

Oba vozy jsou ve verzi TRD poháněny motorem V6 3,5 l, který jim poskytuje výkon 224 kW (305 PS) přes osmistupňovou samočinnou převodovku se sportovním režimem a možností řazení páčkami pod volantem.

Toyota slibuje, že v úpravě TRD umožní oba vozy mnohem agresivnější jízdu, což u tohoto typu vozidel a na amerických silnicích působí poněkud nepatřičně.

Toyota Camry Avalon TRD
Toyota Camry Avalon TRD

Komentáře ke článku