Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Toyota vrací Camry do Evropy

Toyota vrací Camry do Evropy

Nový sedan střední třídy s hybridním pohonem

Po 14 letech Toyota vrací do Evropy model Camry, který nahradí Avensis. Škoda Superb tak bude mít nového věhlasného soupeře - nejprodávanější sedan střední třídy na světě a jedno z nejprodávanějších aut v USA. Zahájení prodeje modelu Camry v Evropě se plánuje na první čtvrtletí 2019.

 

Nová Toyota Camry bude v Evropě dostupná jen s hybridním pohonem. Ten kombinuje zážehový čtyřválec 2,5 l s elektromotorem, elektronicky řízenou převodovkou e-CVT a nikl-metalovými akumulátory. Kombinovaný výkon evropské verze zatím nebyl zveřejněn, ale americká má při odlišných emisních standardech 155 kW (211 k). Camry tak rozšíří evropskou nabídku hybridních vozů Toyota na osm modelů. 

Nejnovější generace Camry používá platformu TNGA (Toyota New Global Architecture), kterou už používají i nové generace modelů Prius a C-HR.

Karoserie má kabinu s prodlouženou linií střechy a celkově sportovní vzhled. Dlouhý rozvor náprav 2820 mm při celkové délce 4880 mm vytváří velký prostor pro cestující a solidní zavazadlový prostor s objemem 524 l.

V interiéru je 8“ displej infotainmentu a řidič má k dispozici i projekční head-up displej.

Toyota Camry se vyrábí v USA, Japonsku, Číně, Indii, Malajsii, Rusku, na Tchaj-wanu a v Thajsku. Odkud se bude dovážet evropská verze, zatím není neznámo.

 

 

Komentáře ke článku