Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Šéf Bentley přiznal chybu

Šéf Bentley přiznal chybu

Britská automobilka ve ztrátě

Předseda představenstva britské automobilky Bentley Adrian Hallmark přiznal, že při připravě na nový způsob měření spotřeby paliva WLTP reagovali moc pomalu a nebyli zcela nachystáni. Na novou normu se musely automobilky připravit a učinit určitá opatření, včetně stažení některých modelů. Bentley samozřejmě nebylo výjimkou.

Podle serveru Automotive News Europe generuje Bentley za prvních devět měsíců letošního roku ztrátu 155 milionů dolarů. Oproti tomu v loňském roce hlásil za stejné období zisk. Prodeje meziročně klesly o 11 %.

„Pokud šlo o uzpůsobení pracovních procesů a rezervování kapacit pro přípravu aut na novou normu, nebyli jsme dostatečně rychlí,“ řekl Hallmark pro Automotive News Europe. Dále dodal, že zatímco ostatní automobilky se připravovaly na 1. září, kdy norma WLTP oficiálně vešla v platnost, vozy Bentley „čekaly ve frontě“.

Následkem toho se například zpozdilo uvedení velmi očekávané hybridní verze Bentley Bentayga, která se nyní objeví až na jaře příštího roku. Namísto toho museli na poslední chvíli své oblíbené modely upravovat, aby vyhověly nové normě, a toto zpoždění je podle Hallmarka stálo zhruba 300 až 400 prodaných kusů.

Kromě zpoždění dodávek byly podle finanční zprávy Volkswagenu, majitele automobilky Bentley, na vině i problémy se směnnými kurzy.

 

Komentáře ke článku