Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Bude takto vypadat Corvette s motorem uprostřed?

Bude takto vypadat Corvette s motorem uprostřed?

Koncepce, která slaví u značky premiéru

Současná sedmá generace legendárního sportovního vozu Chevrolet Corvette pomalu, ale jistě končí. Minulý týden ohlásila automobilka i finální edici současné generace pro Evropu, která zahrnuje některé závodní komponenty a karbonové doplňky. Nová Corvette však již klepe na dveře a představit by se měla ještě letos. Největší novinkou však je, že bude vůbec poprvé v historii k mání i s motorem uprostřed.

A právě to je ta největší otázka. Jak bude takový vůz vypadat? Zatímco testovací muly se prohánějí po okruzích za krásného řevu z výfuků, nezávislí designéři mají plné ruce práce s vizualizací, jak bude výsledný produkt vypadat. Studie, kterou si dnes ukážeme, pochází z fanouškovského fóra MidEnginedCorvetteForum.com, které se zabývá právě tímto vozem a loví veškeré detaily. Nutno podotknout, že tento render je ze všech prozatím nejlepší.

 

 

Na oficiální odhalení vozu si ale ještě budeme muset pár týdnů, a možná i měsíců, počkat. Původně se totiž počítalo s premiérou na autosalonu v Detroitu, který však již skončil. Automobilka zatím mlčí a kolem nové Corvette je podezřelé ticho. Nejpravděpodobnější je momentálně autosalon v New Yorku, který své brány otevírá 19. dubna. Automobilka dokonce zatím nezveřejnila žádná technická data. Hřmotný osmiválec s osmistupňovou automatickou převodovkou je ale samozřejmostí. Chevrolet se ale také nechal slyšet, že příští generace tohoto vozu již nenabídne manuální převodovku, což bude poprvé ve více jak padesátileté historii.

Komentáře ke článku