Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Porsche chce razantně zvýšit zisky

Porsche chce razantně zvýšit zisky

Pomůže k tomu optimalizace výroby elektromobilů

Automobilka Porsche plánuje v příštích osmi letech zvýšit svůj hrubý provozní zisk o šest miliard eur. K vysokému cíli se chce dostat zefektivněním operačních procesů mezi vývojem a produkcí svých elektrických modelů.

Do roku 2025 to znamená navyšovat každý rok zisk o v průměru 750 milionů eur. Docílit toho chce několika kroky, mezi něž patří zefektivnění výroby, snížení nákladů nebo i jiné druhy podnikání.

Porsche bylo nuceno tyto kroky učinit vzhledem k vysokým nárokům na elektromobilitu od koncernu Volkswagen. Pro ten je elektormobilita na prvním místě a jeho značky musejí masivně investovat do vývoje.

A elektromobily znamenají pro automobilky menší zisky, než jaké jsou z automobilů se spalovacím motorem. Například velmi očekávaný elektromobil Taycan je na výrobu o 6 až 10 tisíc euro dražší než obdobný model se spalovacím motorem.

Do roku 2022 musí Porsche investovat do vývoje elektromobilů šest miliard eur. Automobilka přitom nechce zvýšené náklady přenášet na zákazníky a proto hledá úsporu jinde. A ač to tak na první pohled nemusí vypadat, pro koncern Volkswagen jde o nejvíce profitující značku. Jen za loňský rok generovalo Porsche čistý zisk přes čtyři miliardy eur.

Komentáře ke článku