Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Zahájení elektrifikace Opelu v roce 2019

Zahájení elektrifikace Opelu v roce 2019

Výročí a vstup do nové éry

Už v prvním pololetí roku 2019 bude možné objednávat Grandland X plug-in hybrid a plně elektricky poháněnou Corsu nové generace. V roce 2020 se přidá elektrická dodávka Vivaro a elektrické verze Opelu Mokka X nové generace.

Opel elektromobilita

Michael Lohscheller a koncept Opel GTX Experimental, který ukazuje design nové generace modelu Corsa

V roce, kdy si Opel bude připomínat 120 let výroby automobilů, zahájí i elektrifikaci svého modelového portfolia. Už v prvním pololetí roku 2019 se začnou přijímat objednávky na první dva elektrifikované modely - plně elektrickou verzi Corsy nové generace a kompaktní SUV Grandland X s plug-in hybridním pohonem.

Opel bude elektrický! To jsme oznámili před časem při prezentaci našeho strategického rozvojového plánu PACE! a už zanedlouho začneme elektrifikované modely skutečně nabízet zákazníkům. Pro elektrifikaci našeho modelového portfolia děláme opravdu maximum,“ potvrzuje generální ředitel automobilky Opel Michael Lohscheller.

Nabídka Corsy nové generace, která se představí v příštím roce poprvé na bázi platformy PSA, bude zahrnovat i verzi s plně elektrickým pohonem. Ředitel Lohscheller pro ni slibuje konkurenceschopnou cenu: „Corsa nové generace zpřístupní elektrickou mobilitu masám zákazníků, bude to skutečný elektromobil pro nejširší spektrum obyvatel.

Plug-in hybrid Grandland X bude Opel vyrábět ve svém závodě v německém Eisenachu. Bude disponovat celkovým výkonem až 221 kW (300 k) a využívat systém pohonu všech kol e-All Wheel Drive, tedy s pohonem zadních kol elektromotorem bez mechanického propojení.

Také lehký užitkový model Vivaro se v příštím roce objeví v nové generaci a rovněž on nabídne od roku 2020 elektricky poháněnou verzi. Elektrifikace se dotkne i malého SUV Mokka X, jehož nová generace se začne vyrábět v roce 2020.

Opel elektromobilita

Opel Grandland X

 

Komentáře ke článku