Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Tesla se soudí s bývalým zaměstnancem

Tesla se soudí s bývalým zaměstnancem

Jedná se astronomickou sumu

V probíhajícím soudním řízení Tesla žaluje bývalého zaměstnance o obrovskou sumu peněz kvůli tomu, že údajně ukradl důvěrné fotografie a lhal o tom, že společnost používá do nových vozů poškozené baterie.

Tesla požaduje po bývalém zaměstnanci Martinu Trippovi částku 167 milionů dolarů (3,7 miliardy korun). Obžalovaný je obviněn z odcizení důvěrných fotografií a obchodního tajemství automobilky. Bývalý procesní technik je také obviněn z falešných tvrzení o pracovních postupech společnosti Tesla. Podle něj vědomě používala poškozené baterie do Tesly Model 3.

Tripp však není prvním zaměstnancem, který poškodil automobilku údajným nestandardním chováním na výrobní lince. Bývalý manažer Andy Williams byl značkou žalován také. Důvodem bylo nařčení, že Tesla prodává záměrně vadné automobily, což automobilka samozřejmě popírá.

Obrovské odškodné, které Tesla od Trippa požaduje, prý není jen kvůli předmětu žaloby, ale i kvůli masivnímu propadu na trhu s akciemi, který bývalý zaměstnanec svým počínáním zapříčinil. Pokud Tesla soud vyhraje, tak samozřejmě nikdo netuší, jak Tripp sumu zaplatí.

Podle Tesly se Tripp navíc snažil převést na svou stranu i další zaměstnance automobilky, aby společně zasáhli proti společnosti. Tesla samozřejmě všechna Trippova tvrzení odmítá. Navíc dodává, že své tažení proti automobilce začal poté, co ho odmítli povýšit. U závěrečného jednání soudu má být přítomen i samotný Elon Musk, zakladatel společnosti.

Komentáře ke článku