Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Americký Volkswagen svolává Golfy R

Americký Volkswagen svolává Golfy R

Prý i Audi se podívá do servisu

Americké zastoupení Volkswagenu svolává ke kontrole část vozů Golf R. Důvodem je vadná součástka, která může způsobit požár vozu. Podle zprávy, kterou vydala Národní správa pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA), se může konektor benzinové hadičky odpojit přímo v motorovém prostoru.

Postiženo bylo 516 kusů vyrobených v období od 13. března do 8. srpna letošního roku. Zbylé vozy, které byly vyrobeny v modelovém roce 2018, prý měly tuto součástku s jinou výrobní šarží. Všichni dealeři a majitelé jsou již upozorněni a objednáni na 1. února příštího roku, kdy automobilka součástku zdarma vymění.

Při podrobnějším zkoumání se zjistilo, že stejná závada postihla i jiné koncernové vozy, konkrétně Audi. Modely Audi A3 Sedan, A3 Cabriolet, TT Coupe a TT Roadster mají ten samý problém. Dohromady je to tedy 1620 vozů. Majitelé Audi však termín opravy ještě neznají. Očekává se že to bude také počátkem února příštího roku. Závada se netýká ani jednoho vozu v Evropě.

 

Komentáře ke článku