Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Golf speciálně nastavený pro Severní smyčku

Golf speciálně nastavený pro Severní smyčku

Nejrychlejší Volkswagen dá až 270 km/h

Volkswagen představil aktuální provedení svého nejvýkonnějšího sériově vyráběného modelu Golf R.

Páté pokolení sportovního vozu zrychlí z klidu na 100 km/h za 4,7 sekundy. Při 250 km/h ukončí další akceleraci elektronický omezovač. Zákazníci si však mohou na přání objednat paket R Performance. V tomto případě se nejvyšší rychlost zvýší na 270 km/h. 

Golf R jako první vůz vůbec využívá séťové propojení pohonu všech kol s dalšími podvozkovými segmenty

Systém 4Motion s funkcí R-Performance Torque Vectoring variabilně přenáší hnací sílu mezi čtyři poháněná kola. Točivý moment přeplňovaného zážehového motoru je rozdělován rozvodovkou zadní nápravy nejen mezi přední a zadní nápravu, ale také variabilně mezi zadní kola.

Světovou novinkou je síťové propojení pohonu všech kol s dalšími podvozkovými segmenty, jakými jsou elektronické uzávěrky diferenciálů (XDS) a adaptivní regulace (DCC), prostřednictvím manažera jízdní dynamiky. 

S paketem R Performance jede Golf R rychlostí až 270 km/h

Definitivní nastavení probíhalo na Severní smyčce Nürburgringu. Ve spojení s paketem R Performance rovněž disponuje Golf R speciálním jízdním režimem pro legendární trať. S využitím tohoto režimu Special a se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG dosáhl v „zeleném pekle“ nejnovější Golf R času na jedno kolo o devatenáct sekund lepšího než u předchozí generace.

Komentáře ke článku