Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Crossover na základech Fordu Mustang ještě letos

Crossover na základech Fordu Mustang ještě letos

Cílem bude zřejmě Tesla Model X

Americká automobilka Ford zveřejnila své plány na rok 2019 a jedním z milníků je i spuštění elektrifikace. Bližší informace se dozvíme možná již během několika málo týdnů. Jedno je ale jisté, součástí flotily elektromobilů bude i kompaktní SUV, které bude mít základy ve sportovním Fordu Mustang.

Společnost sice zatím neoznámila žádné specifikace, ale představení konceptu proběhne ještě letos a do výroby by měla novinka jít někdy v průběhu příštího roku. Ford si informace o modelu dobře hlídá, nechal se ale slyšet, že dojezd chystaného crossoveru bude až 300 mil (483 km) na jedno nabití. Tím by pokořili potenciálního rivala Teslu Model X, která má udávaný dojezd 474 km.

Sherif Marakby, víceprezident Fordu v oddělení autonomních vozidel, v jednom rozhovoru uvedl, že v plánu je kompletně změnit vnímání elektromobilů a také jejich nabíjení. Co přesně tím měl na mysli, zatím můžeme jen těžko určit.

Kromě crossoveru, který je zatím zahalen tajemstvím, zveřejnil Ford prvních pár informací o chystaném elektrickém pickupu F-150, který byl potvrzen na začátku tohoto roku. Práce na tomto projektu již začaly, zatím ale nepadlo ani slovo o tom, kdy se elektrický pickup světu představí. Odhaduje se ale, že to bude někdy v příštím roce, při příležitosti uvedení nové generace tohoto vozu.

Komentáře ke článku