Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Ford v Evropě uvede nový Mustang Mach-E

Ford v Evropě uvede nový Mustang Mach-E

Crossover s profilem kupé a čistě elektrickým pohonem

Ford slibuje, že všechny nově uváděné modely nabídne i v elektrifikované variantě. Do konce roku 2021 na evropské trhy uvede 18 nových elektrifikovaných vozů. Ford očekává, že ke konci roku 2022 budou elektrifikované varianty tvořit nadpoloviční většinu celkového objemu prodeje v Evropě a po jejích silnících bude jezdit milion elektrifikovaných vozů značky.

Ford Mustang Mach E EU

Ford spolu s novým vozem s elektrickým pohonem Mustang Mach-E evropskému publiku představil program Go Electric, který  zákazníkům pomůže s přechodem k alternativní budoucnosti. Ford podporuje rozmach elektrifikace také investicemi do 1000 nabíjecích míst ve svých závodech a do sítí Ionity a FordPass Charging Network.

Do vývoje elektrického SUV Ford Mustang Mach-E byly od počátku zapojeny také technické týmy evropského Fordu. Podvozek, řízení, elektronický stabilizační systém i pohon všech kol disponují pro Evropu specifickým naladěním, zohledňujícím profily zdejších silnic i řidičské zvyklosti.

Ford Mustang Mach E EU

Elektricky poháněný vůz je dlouhý 471 centimetrů. Nabízí se se dvěma možnostmi volby kapacity akumulátoru baterie, s pohonem zadních nebo všech kol (s duálním elektrickým pohonem) a v různých úrovních výkonu. Akumulátory jsou umístěny mezi nápravami v podlaze vozidla. Podrobnější technické údaje o evropské verzi oznámí Ford před uvedením vozu na trh.

Mustang Mach-E ve variantě s prodlouženým dojezdem, akumulátorem s kapacitou 99 kWh a pohonem zadních kol slibuje dojezd až 600 kilometrů podle WLTP. Při nabíjení výkonem až 150 kW na stanici Ionity Mustang Mach-E získá za 10 minut energii postačující k ujetí 93 kilometrů.

Ford Mustang Mach E EU

Zabudovaný modem FordPass Connect se postará o permanentní online připojení i o průběžné aktualizace vozu na dálku, které mohou zlepšit výkony i funkce SYNC. Nová generace tohoto komunikačního a zábavního systému si díky strojovému učení rychle osvojí preference řidiče. Ovládat ji lze hlasem i prostřednictvím dotykového displeje 15,5“. Systém podporuje Apple CarPlay, Android Auto a AppLink, a to i v bezdrátovém režimu.

Ford Mustang Mach E EU

Komentáře ke článku