Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

McLaren se trendu SUV neúčastní

McLaren se trendu SUV neúčastní

Nicméně elektromobil je již na cestě

Pokud se dnes někoho zeptáte na současné trendy v automobilovém průmyslu, nebude to dlouho trvat a přijde řeč na SUV, crossovery, přinejmenším alternativní pohony. Popravdě dnes téměř každá automobilka již má ve svém portfoliu nějaký vůz tohoto typu, nebo ho alespoň chystá.

A týká se to opravdu všech. Kromě konvenčních automobilek už lze najít i první supersportovní SUV od Lamborghini nebo opravdu luxusní sedmimístný koráb od Rolls-Royce. Lidé si je kupují, protože v nich mají pocit bezpečí, hodně se toho do nich vejde a také značí určitou exkluzivitu. Ve světě supersportů je to, již podle zmíněného Lamborghini Urus, čím dál diskutovanější téma. Svůj vstup už plánuje i Ferrari a zraky zvědavců se nyní zaměřují také na ostatní výrobce v tomto segmentu. 

Jednou z diskutovaných automobilek je i britský výrobce McLaren. Ten již dříve vyjádřil nesouhlas s tímto trendem a nyní to šéfdesignér Mark Roberts opět potvrdil. Do SUV, případně crossoveru, na základě jednoho ze sportovních modelů se nepůjde a to ani přes velmi silný tlak současného trhu. Podle Robertse se v automobilce snaží nabídnout unikátní sportovní zážitek a s tím se filozofie vozů SUV prostě neslučuje. Nedokážou prostě nabídnout ten správný pocit za volantem, aby si zasloužily logo McLaren.

V čem automobilka trh však poslechne, je elektrický vůz. Dnešní technologie je již schopna nabídnout vzrušující požitek za volantem i s elektrickým pohonem. O nadcházejícím elektrickém vozu McLaren se toho zatím moc neví. Prý se ale ukáže už brzy. Představení na blížícím se ženevském autosalonu je ovšem velmi nepravděpodobné, vzhledem k tomu, že jsme neviděli ještě ani jeden grafický render nebo se dozvěděli nějaké dodatečné informace. Nezbývá nám tak nic jiného než čekat a vyhlížet další střípky informací.

Komentáře ke článku