Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Puritalia Automobili se vrátí již v Ženevě

Puritalia Automobili se vrátí již v Ženevě

Pod kapotou má téměř tisíc koní

O italské automobilce se nyní nějakou dobu nemluvilo. Možná si ještě vzpomenete na koncept 427 z roku 2012. Nyní je však neapolská společnost zpět a hlásí nový vůz, který se představí na letošním autosalonu v Ženevě. Karoserie, která se označuje jako Berlinetta, si půjčuje většinu prvků ze sedm let starého konceptu, jak je vidět na prvních obrázcích. Bude však, zdá se, mít pevnou střechu.

Pod kapotou se nachází zážehový osmiválcový motor. Není však na auto sám, k dispozici mu je hybridní technologie, která zde naštěstí není kvůli efektivitě, ale z důvodu výkonového dopingu. Kombinovaný výkon je 710 kW (951 koní) a točivý moment 1248 Nm, což jsou téměř shodné hodnoty s maranellským hypersportem Ferrari LaFerrari.

Potenciální supersport ovšem nenabídne jenom obrovský výkon. Má předpoklady stát se opravdovou modlou všech benzínových šílenců. Základem je šasi z karbonu a hliníku. Jen vývoj této části trval čtyři roky. Rozložení váhy je 50 na 50. Spodkem auta vede titanový výfuk. Ve výsledku ale nejde jen o vzrušující náčiní. Interiér obsahuje rozšířenou konektivitu pro mobilní telefony a infotainment lze ovládat hlasem.

Tohoto vozu vznikne pouze 150 exemplářů. Čekací doba bude zřejmě dlouhá, protože jen karbonové části vozu vyžadují 800 hodin práce. Každý kus pak bude unikát. Tento typ přibližovadel většinou cílí na úzkou klientelu, která ráda své vozy personifikuje. Automobilka tím chce zároveň ctít tradici klasických italských karosáren z 50. a 60. let, kdy každý vůz byl unikát. Cena zatím nebyla zveřejněna. Počítejme však s velmi vysokou částkou. Supersport se představí na blížícím se autosalonu v Ženevě. 

 

Komentáře ke článku