Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Lamborghini Huracán EVO shodí střechu

Lamborghini Huracán EVO shodí střechu

Představí se už na autosalonu v Ženevě

Inovované Lamborghini Huracán s přídomkem EVO, které si prošlo premiérou na začátku roku, se dočká i verze bez střechy. Samozřejmě, že se to dalo čekat. Otázkou však bylo, kdy. Nyní už máme odpověď od samotné automobilky. EVO Spyder se představí na letošním autosalonu v Ženevě.

Co od něj můžeme čekat? Nová pevná střecha bude ovládána elektrohydraulikou. Zatáhnout ji bude možné až do rychlosti 50 km/h. Majitelé si však nebudou muset stahovat celou střechu. Pokud si budou chtít poslechnout nádherně znějící desetiválec, stačí jim stáhnout pouze elektronicky ovládané zadní okno. 

Verze ochuzená o střechu bude mít stejně jako Coupé atmosféricky plněný 5,2 litrový motor. Výkon zůstane nezměněn, tedy 471 kW (640 koní). Dynamika však bude, díky váze, kterou přidal systém stahovací střechy, o něco horší. Z nuly na 100 km/h to bude trvat 3,1 sekundy, čili o dvě desetiny déle. Maximální rychlost ovšem nadále zůstane 325 km/h.

V autě zůstává i pokročilý systém LDVI, který propočítává kompletní data z vozovky a podle potřeby přizpůsobuje odpružení, aby se dosáhlo maximálně dynamické jízdy. Zájemci se mohou dále těšit na vektorování točivého momentu, pohon všech kol a natáčení zadní nápravy. O komfort a zároveň zábavu se starají magnetoreologické tlumiče. Vůz stojí standardně na dvacetipalcových kolech obutých do pneumatik Pirelli P-Zero.

Cena samozřejmě bude nepatrně vyšší, jen zatím nevíme, o kolik se u nás budou karosářské verze lišit. Počítejme ale s částkou sahající k šesti milionům korun. Veřejnosti se vůz představí na autosalonu v Ženevě a první kousky bude možné objednat již na jaře tohoto roku, a to i u nás. 

 

Komentáře ke článku