Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Příští generace sportovních Nissanů je na cestě

Příští generace sportovních Nissanů je na cestě

Zřejmě budou využívat nějakou formu elektrifikace

Současný Nissan GT-R a Nissan 350Z se již dají považovat za pěkně stará auta. Vždyť už je to 12 let, co se světu moderní GT-R představilo. Během let se sice neustále vyvíjelo a procházelo drobnými facelifty, ale nějaké větší omlazení by už zřejmě bylo potřeba. To samé platí i pro model 370Z, který v roce 2009 vystřídal dosluhující 350Z. Je sice o dva roky mladší, ale i tak by už legendární „Zetko“ potřebovalo omlazení jako sůl.

Nyní ale promluvil generální manažer pro plánování Nissanu Phillipe Klein pro časopis Top Gear: „V současnosti máme Z a GT-R. Ta auta mají spoustu fanoušků po celém světě a i my samotní jsme jejich příznivci. Momentálně vám nemohu říct nic bližšího, ale mohu vás ujistit, že na tyto vozy do budoucna myslíme.“

Možná si vzpomenete na limitovanou edici Nissanu GT-R50, které stvořila pompézní karoserii karosárna Italdesign a dala tak vzpomenout na staré dobré časy. Právě tato specialitka omezená pouze na 50 kusů se má stát předobrazem nové generace. Také už kolují informace o tom, že by měla být novinka elektrifikována. Nejpravděpodobnějším způsobem je určitá forma hybridu, která se zde bude podřizovat rychlosti, ostatně jak už je u supersportů zvykem.

 

 

„Toto je přesně ten důvod, proč neustále vyvíjíme systém e-power. Chceme dojít do bodu, kdy budeme moct nabídnout zábavu za volantem i přes přísnější regulace. Ano, neustále bereme v potaz i naše sportovní vozy, abychom našim zákazníkům mohli i v budoucnu nabídnout ten správný požitek za volantem,“ dodal Klein.

Vývoj nového modelu s označením Z je právě v plném proudu. Automobilka si zatím detaily nechává pro sebe. Kolují zvěsti, že se poprvé vzdá šestiválcového motoru a nabídne pouze čtyřválec s přeplňováním. Uvidíme ale, s čím japonská automobilka nakonec přijde.

Komentáře ke článku