Novinky

  • 25.04.2023 Bad Policisté zjistili 2800 přestupků během akce, při které se zaměřili na dodržování rychlosti.

  • 23.04.2023 Good Soud v USA rozhodl, že autopilot automobilky Tesla při nehodě v roce 2019 neselhal.

  • 14.02.2023 Bad Ve věku 97 let zemřel čestný předseda společnosti Toyota Motor Corporation Dr.Soichiro Toyoda, který byl synem zakladatele společnosti.

Facebook Instagram

Nissan vyrábí nové náhradní díly pro Skyline

Nissan vyrábí nové náhradní díly pro Skyline

Legendární japonské vozy dostanou nové komponenty

Legendární Nissany minulého tisíciletí, R33 a R34, se těší stále větší oblibě. Na vině je dnešní rostoucí tuningová scéna, obří fanouškovská základna japonských vozidel, a určitě i účinkování Nissanu R34 ve filmu Rychle a Zběsile, kde platil za hvězdu.

Model R33 si podmanil tehdejší šampionáty cestovních vozů a R34 přišel s nevídanou počítačovou technologií, pohonem všech čtyř kol a s motorem přeplňovaným dvěma turbodmychadly. Právě tento vůz se označuje, jako vrchol automobilky Nissan. Od uvedení R33 však již uběhlo více jak dvacet let. Komunita okolo těchto vozů je ale stále tak silná, že se Nissan rozhodl znovu vyrábět některé originální náhradní díly.

 

 

Tento program, který dostala na starosti divize Nismo Heritage Parts Program, vznikl již před rokem. Dnes již hlásí výrobu 160 nejrůznějších náhradních dílů, a to včetně elektroniky a panelů karoserie. Divize, která tyto díly vyrábí spadá přímo do sportovního odvětví Nissanu Nismo. Ve hře jsou nyní i náhradní díly pro starší model, R32. A dokonce se spekuluje o náhradních dílech pro prapůvodce jména Skyline, Hakosuka.

Obdobný program nabízí již nějakou chvíli i Mazda, kde se rozhodli vyrábět náhradní díly pro první generaci Mazdy MX-5 NA. A takový Brabus, německý úpravce vozů Mercedes-Benz, nyní nabízí staré veterány renovované do stavu nového vozu i se zárukou. Tento a podobné kroky automobilek jen potvrzují jejich lásku k řemeslu a plnění povinností ke svým fanouškům. Kdy se objeví nové náhradní díly na Škodu Felicia?

 

 

Komentáře ke článku